Lasses linsegryde – den fra “Fede Forhold”

Hvis du følger med på Instagram, så vil du se, at jeg næsten altid har gang i en gryderet – som regel noget med linser.

Altså om lørdagen har jeg selvfølgelig gang i at finde, og nyde, byens bedste, lille og fine treat, men ellers noget med en gryde.

Super, Anne, men hvor er opskriften, lyder det, når der igen kun er et billede..

Jamen, jeg troede, at der allerede lå adskillige opskrifter her på bloggen på linsegryder uden kød, men det gør der faktisk ikke. Så på utallige opfordringer, er her en ny linsegryde helt uden kød.

Det er en uhyggeligt let opskrift (som altid), og den passer sig selv i gryden, samtidig med at gryden langsomt fyldes op med mere og mere rendyrket sundhed.

Du skal have gang i din største gryde, retten smager dejligt af thaimad, smelter fedtet af maven og optimerer dit immunforsvar.

Det er ualmindelig doven og praktisk madlavning – og dermed helt perfekt til en coronaudmattet periode i livet.

PS: Lasse laver den her linsegryde til sin familie. Men jeg kan ikke afsløre hverken effekten eller reaktionerne endnu, før afsnittet har været vist på TV. Men fra nu af hedder “Seidelins linsegryde”  altså “Lasses linsegryde” 🙂

Lasses linsegryde (vegetarisk)

(Kæmpe portion, så der er til fryseren)

1 spiseskefuld økosmør til at stege i (olivenolie hvis den skal være vegansk)

4 mellemstore løg i tern

1-2 spiseskefulde karry (afhængig af styrke)

2 teskefulde gurkemeje (fordi det er antiinflammatorisk)

2 teskefulde rosmarin

1 dåse økologisk kokosmælk

1,5 liter vand (spæd op, hvis det bliver for tørt under kogningen)

3 bouillonterninger (frit valg, smuldres direkte i retten)

400 gram grønne eller sorte linser

6 fed hvidløg, finthakket

Frisk ingefær 2 x 4 cm, finthakket

Saft og finthakket skræl af 2 øko citroner (lime er også lækkert)

2 friske chili, hakket fint (eller meget gerne mere end 2)

500 gram jordskokker, skrubbes, behold skrællen på, og skæres i tern

250 gram rosenkål, skåret i halve

1/2 rød spidskål, skåret i strimler

Salt og peber ved tilsmagningen

Friske krydderurter til serveringen (koriander passer bedst, men persille og basilikum vil også være lækkert)

Fremgangsmåde:

Løg hakkes og brunes i smør og krydderier i en stor gryde (skal kunne indeholde den samlede mængde ingredienser).

Tilsæt vand og linser, så linserne koger, mens du skærer grøntsagerne ud. Tilsæt de øvrige ingredienser, i opskriftens rækkefølge, efterhånden som du får dem snittet. Sørg for at holde gryden i kog under hele processen.

Det hele simrer i gryden til linserne er møre (ca. 25-30 minutter i alt). Er du hurtig til at ordne grøntsager, så kan det være at du lige skal lade retten koge lidt længere, så kålen når at blive lidt blød. Resten af citronerne koges med, men fjernes ved servering.

Smag til sidst efter med salt og peber (evt. også mere karry og citron).

Server med rigelige mængder af grønne krydderurter.

Frys retten ned i fryseposer i portionsstørrelser, så har du god og sund aftensmad eller frokost til mange dage.

Godt gået, Lasse!!

Kh, Anne ❤

”…Fem uger er nu gået, og fem kilo er også gået (pist væk, forsvundet). Alt er gået over al forventning, så jeg fortsætter på denne måde fremover.

Jeg har ikke haft hovedpine i fem uger nu, og jeg nyder hver dag at “mærke efter”, og kunne konstatere at jeg stadig ingen hovedpine har.

Det her har givet mig et nyt liv. Tusind tak!

Kh, Pia, 48 år…” (se hele forløbet her)

NÆSTE 6 ugers forløb starter om

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Gratis E-hæfte med kostplan

Og gratis nyhedsbrev med gode råd til et kærligt vægttab, mere energi og velvære.