Asiatisk peanutbutterdressing – antiinflammatorisk og spicy

Asiatisk antiinflammatorisk peanutdressing

Kender du det, at du har lavet en super fin salat med alt det lækre sunde i. Men du er blevet træt af sunde salater?

(Revideret indlæg fra 2016)

Sådan havde jeg det forleden, og jeg spurgte mig selv, hvad det var, jeg i virkeligheden havde lyst til?

Jeg havde lyst til thaimad (gerne dybstegt og hele gøjemøget, hvis jeg skal være helt ærlig). Så måtte jeg i køleskabet og se, hvad jeg kunne bikse sammen af sager, så min salat blev thaiagtig.

Det kom der denne lille trylledressing ud af.

Jo lavere niveau af østrogen vi har i kroppen, jo mere skal vi have styr på vores antiinflammatoriske livsstil. Det er ikke nok til at erstatte hormonbehandling, men det tager toppen.

Dine hormoner har det bedst, når du har en bare nogenlunde fornuftig livsstil.

Opskrift på antiinflammatorisk asiatisk dressing

Frisk ingefær uden skræl svarende til et stykke på 3 x 3 cm skåret i mindre bidder

3 fed hvidløg uden skal

3 store spiseskefulde peanutbutter (uden sukker)

1 cm frisk rød chili (de lange mellemstærke)

1 økologisk lime (både saft og den grønne del af skrællen)

4 spiseskefulde soya sauce

½ dl vand (eller som du foretrækker konsistensen tyk/tynd)

2 teskefulde ristede sorte eller lyse sesam (drys / pynt)

Koriander eller anden spændende grøn krydderurt som drys (ikke nødvendigt)

Fremgangsmåde

Rist sesam et par minutter på en tør pande.

De øvrige ingredienser, på nær det grønne drys, blendes, indtil konsistensen er helt glat.

Hvis du sparer på vandet, kan du bruge dressingen som en tyk dip. Tilsætter du mere vand, bliver den mere som en asiatisk salatdressing, der kan vendes i en stor portion blandet salat eller kål.

Drys gerne med en grøn krydderurt.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Få alle de bedste tips og tricks til et sundt liv på mit 6 ugers onlineforløb

Succeshistorier fra onlinekurset

Relateret indhold

Gratis E-hæfte

Få nyhedsbrevet med viden fra dengang jeg også vejledte om livsstilsændringer: