Hokkaidosuppe – med rosmarin og kokos

En af de allerlækreste sager efteråret og vinteren byder på er hokkaido-græskar.

Hokkaido og andre græskar er lavglykæmiske og bidrager til et stabilt blodsukker.

Den allernemmeste måde at bruge den på, er i en cremet og uimodståelig suppe.

Græskar er fulde af vitaminer, mineraler, antioxidanter, fytokemikalier og booster dit immunforsvar, samtidig med at den smagsmæssigt giver en masse glæde og varme.

Hokkaidosuppe klassisk

Opskrift hokkaidosuppe med rosmarin og kokosmælk:

1 hokkaidogræskar

2 små løg

Vand så det ¾ dækker ovenstående

2 bouillonterninger efter eget valg

1 dåse kokosmælk

2 spiseskefulde æblecidereddike

2 teskefulde tørret rosmarin

Et nip kanel

1 teskefuld mild karry

½ teskefuld paprika

Et nip chili

Evt. lidt salt

2 spiseskefulde økologisk olivenolie

Fremgangsmåde

Hokkaido vaskes grundigt (skrællen kan spises), skæres i mindre stykker og alle kerner tages ud (hvis du er meget entusiastisk, så kan de renses og ristes på panden med salt som drys til suppen).

Løg skæres i både.

Hokkaido og løg ristes i lidt smør i en gryde. Vand hældes ved, så det dækker ¾.

Tilsæt øvrige ingredienser – på nær olivenolien- og kog i ca. 20 minutter til alt er mørt.

Blendes med olivenolien med stavblender eller et andet motoriseret køkkenredskab.

Smages til med mere salt eller eddike.

Suppen kan drysses med ristede nødder eller kerner efter eget valg. Små stykker stegt kød/kylling/fisk er også godt ovenpå.

God appetit og nyd med nærvær!

Træt af at være flad eller småsyg: Se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Kære Anne.

Jeg takker mange gange for din mail med de mange gode råd, og det vi fik talt om i går. Det har virkelig hjulpet mig meget, at have mine tre møder med dig. Det er ret vildt.
Du har hjulpet mig til at få styr på det store mysterium der ligger omkring mad og hvad der ellers hører til. Det er jeg dig meget taknemmelig for, og kan derfor kun anbefale din coaching til andre, hvis jeg møder nogen, som har brug for det. Jeg føler, at du har givet en sandhed om kost, sind og sundhed videre, som jeg synes alle fortjener at vide :-)
Jeg ønsker dig også held og lykke med dit fremtidige arbejde som coach, selvom det ikke er nødvendigt, du er kanon.
Knus, Sofie.
(Kbh. 20/11-15 den store pakkeløsning)

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: