Frokost med min skønne vegetar-veninde
I gamle dage ville det have været brunch, nu mødes vi først til frokost (dagens første måltid).
Vi er begge over 50 år, så vi tåler ikke tidlige måltider eller kulhydrater længere.
Faste og lowcarb giver energi resten af dagen
Bordet var også dækket med små skåle med flødeskyr, grøntsagsstænger med hummus og guacamole. Og hovedretten var omeletten herunder:
Havde vi masser af energi bagefter – YES!
Tricket til den gode omelet er den gode sorte grovkværnede peber!
Omelet med ristede kikærter
2 æg pr person
½ dåse kikærter pr person
Lidt øko smør til stegningen
1 hel rød peber pr person
Salt og god peber (gå ned i en specialbutik og duft til dem alle sammen, og vælg den din næse synes, er mest fantastisk)
Fremgangsmåde
Æggene piskes hurtigt sammen med en gaffel og en spiseskefuld vand pr æg.
Jeg drysser først med salt og peber, når den er færdig. Andre kan bedst lide at det er med fra starten af, og pisket ind i æggene (prøv dig frem, og find din egen yndlingsvariant).
Varm en pande op med lidt smør på. Hæld æggemassen på panden og skru ned på laveste varme. Den skal have ca. 15-20 minutter. Løft den en gang imellem og se hvordan farven er i bunden. Den er færdig når al æggemassen er stivnet ovenpå.
Imens (eller før, hvis du kun har en enkelt stegepande) rister du kikærterne med lidt soyasauce (se evt opskrift her).
Og skærer peberfrugterne i kønne tern.
Arranger det hele.
Vupti færdig.
Egner sig også super godt til madpakken de følgende dage, hvis du laver en stor portion.
God fornøjelse!
Er du også blevet for gammel til morgenmad, men er forvirret over, hvordan du så skal planlægge dine måltider for at få mest mulig energi? Få et skræddersyet forløb med mig:
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
…Kære Anne. Mine hormoner er faldet på plads. Nærvær med mine børn, nydelse i hverdagen og masser af refleksion, er noget jeg nu er blevet rigtig god til…