fbpx

Sandwich med kylling, pesto og mozzarella – og lidt om korn og maver

Jeg har måttet udvikle mine egne opskrifter på brød gennem årene. Jeg har nørdet med alle mulige forskellige formler på boller og sandwichbrød. Jeg elsker brød, men min mave hader det – og brød gør mig træt.

En blanding af kikærtemel og boghvedemel er lige nu min favorit, for der får du både proteiner, rolige kulhydrater, mæthed og god smag – men stadig lowcarb (medium-carb / nice-carb).

Dermed undgår du alle bivirkninger fra korn.

Det vil sige ingen oppustethed, ingen puffet mave, ingen rumlen i maven, ingen træthed en halv time efter, ingen hovedpine, ingen humørsvingninger, ingen uren hud og ingen kronisk præmenstruel drage om eftermiddagen.

JA, det er faktisk en ret stor regning for at spise en almindelig sandwich – og det er den regning, jeg selv betaler hver gang, jeg tror, jeg kan spise brød. Og nej, jeg fejler ikke noget, jeg er ikke allergisk, eller på anden måde syg. Jeg har bare gennem årene udviklet et ret nært forhold til min krop, hvor jeg kan mærke, hvad den trives med og ikke trives med.

Bliver du til en træt og arrig drage?

Træthed og dårligt humør er den allerførste besked fra min krop om, at den har fået noget, den ikke kan bruge til noget.

Andres regninger ser helt anderledes ud – OG der er nogen, som slet ikke får en regning.

Hvis du nu er en af dem, der kan tåle alt. hvorfor så undgå hvidt mel eller korn?

HVORFOR spise en bolle uden korn?

Argumentet for at vælge den her slags “brød” er, at det giver lang tids mæthed og masser af reel næring til din krop. Du bliver mæt og glad – og på sigt mere energi og overskud (det er da en pæn bonus).

Bollen bliver din rolige og flinke proteinkilde – istedet for dine hurtige og voldsomme kulhydrater fra almindeligt brød.

Ikke overbevist?

Smag dem – og mærk dem 🙂

Opskriften på lowcarb-boller finder du her:

http://anneseidelin.dk/proteinboller-med-kikaertemel-og-boghvedemel-til-madpakken/

Sandwich sund bolle

Opskrift på sundt sandwichfyld

(Til 1 proteinbolle)

½ spiseskefuld pesto lavet på olivenolie (min opskrift er her)

2 skiver frisk mozzarella-ost

2 stykker kyllingeinderfilet (stegt i økosmør og tilsat salt, peber og røget paprika)

En håndfuld blandet salat eller spinatblade

Gerne rucolasalat (præbiotisk)

Alle de små tomater, der er plads til

Lidt frisk timian eller andre grønne krydderurter (de er så sunde)

Fremgangsmåde:

Det giver vist sig selv 🙂

Sandwichen kan smøres aftenen før og medbringes som madpakke dagen efter.

Men den smager helt klart allerbedst med en lun og sprød bolle.

Så kan den til gengæld også sagtens fungere som et genemført sundt og lækkert aftensmåltid.

God fornøjelse!

Der er altid en løsning:

Vil du have mere energi og overskud i hverdagen, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Erfaring Anne Seidelin

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: