Frikadeller er nemme at gøre sundere. Erstat grisekødet med kyllingefars, så er du kommet langt.
Erstat halvdelen af farsen med kogte butterbeans – så er du kommet rigtigt langt.
Tilsæt herefter blendede grøntsager – og du er en sand helgen – men har måske mistet lidt af den oprindelige konsistens.
Server en grov salat og en nem tzatziki ved siden af – og alle er glade igen.
Sprøde kyllingefrikadeller med butterbeans
500 gram hakket kylling
500 gram kogte butterbeans (evt. fra dåse)
2 mellemstore løg
3 æg
1 kyllingebouillonterning opløst i 1 dl kogende vand
2 spiseskefulde loppefrøskaller uden top (den grove udgave/originale)
1 spiseskefuld soyasovs
1 teskefuld paprika
Masser af friskkværnet peber
Evt. chili
Evt. rosmarin
Evt. 200 gram blendede grøntsager (fx. rester fra dagen før)
Evt. ekstra salt (smag dig frem)
Fremgangsmåde
Butterbeans, æg, løg, HUSK, bouillon, soya og krydderier (og evt. grøntsager) blendes/køres i en foodprocessor til der er en lind sammenhængende masse.
Kødet tilsættes og røres i med håndkraft (ellers bliver frikadellerne lidt gummiagtige) tilsæt evt lidt vand til farsen har en god konsistens. Lad den hvile i køleskabet i ½ time.
Steges i smør på panden (så bliver de sprøde) eller lav dem i ovnen på 200 grader (så kan du lave noget andet imens, men de bliver altså ikke sprøde af det).
Kan spises kolde og varme, og de kan fryses.
God fornøjelse – og nyd processen også!
Vil du have en sundere hverdag: Se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…Anne er begyndt at “forske i” overgangsalder, hormoner og mangel på hormoner – så da jeg begyndte at følge Annes nye retningslinjer skete der følgende: jeg fik mindre træthed, min PMS forsvandt helt, jeg holdt op med at være sulten hele tiden, mine menstruationssmerter forsvandt, væske i kroppen forsvandt og meget mere, som Anne jo allerede havde lovet mig, ville ske…”