Sprøde kyllingefrikadeller med butterbeans (uden gluten og laktose)

Frikadeller er altid et hit herhjemme, og de er nemme at gøre sundere – uden sure unger efterfølgende.

Erstat grisekødet med kyllingefars, så er du kommet langt.

Erstat halvdelen af farsen med kogte butterbeans – så er du kommet rigtigt langt.

Tilsæt herefter blendede grøntsager – og du er en sand helgen – men har måske sure unger alligevel..

Server en grov salat og en nem tzatziki ved siden af – og alle er glade igen.

Kyllingefrikadeller

Sprøde kyllingefrikadeller med butterbeans

500 gram hakket kylling

500 gram kogte butterbeans (evt. fra dåse)

2 mellemstore løg

3 æg

1 kyllingebouillonterning opløst i 1 dl kogende vand

2 spiseskefulde HUSK uden top (den grove udgave/originale)

1 spiseskefuld soyasovs

1 teskefuld paprika

Masser af friskkværnet peber

Evt. chili

Evt. rosmarin

Evt. 200 gram blendede grøntsager (fx. rester fra dagen før)

Evt. ekstra salt (smag dig frem)

Fremgangsmåde

Butterbeans, æg, løg, HUSK, bouillon, soya og krydderier (og evt. grøntsager) blendes/køres i en foodprocessor til der er en lind sammenhængende masse.

Kødet tilsættes og røres i med håndkraft (ellers bliver frikadellerne lidt gummiagtige) tilsæt evt lidt vand til farsen har en god konsistens. Lad den hvile i køleskabet i ½ time.

Steges i smør på panden (så bliver de sprøde) eller lav dem i ovnen på 200 grader (så kan du lave noget andet imens, men de bliver altså ikke sprøde af det).

Kan spises kolde og varme – nem eftermiddagssnack – og kan fryses.

God fornøjelse – og nyd processen også!

Anne Seidelin – Fyraftensmøder der giver mening – København.

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: