Morgenmad der virker – stabilt blodsukker

Morgenmad er tit et problem for mange.

Du har travlt, måske ingen sult, lidt madlede – og hvad skal du lige finde på?

Blodsukkersvingninger

De fleste hurtige løsninger resulterer i et blodsukker, der styrter op og ned og giver en elendig energi resten af døgnet – samt en flot puffet mave, man kan forsøge at suge ind igen og igen…

Lavglykæmisk løsning

Jeg har eksperimenteret i årevis med min morgenmad med mere eller mindre besværlige løsninger. Og må erkende, at det slet ikke behøver at være så kompliceret.

Morgenmad på 1 minut

Hvis først alle ingredienserne er købt ind, så tager det lige præcis et minut at få det hele arrangeret kønt. Dit blodsukker bliver stabilt, din forbrænding sat på turbo og maven kan holdes inde helt af sig selv :-)

Løsningen hedder: ”Skyr med Drys”

Skyr med drys

(1 portion)

200 gram skyr naturel

10 valnødder

10 mandler

1 stor skefuld tørrede æblestykker

1 stor skefuld kokosmel

1 rundhåndet drys kanel

1 lille nip sort vanilje

Ekstra praktisk og kønt

Hvis du så yderligere har mulighed for at opbevare drys-ingredienserne i fine separate glas og stille det på en hylde ved siden af køleskabet, så er der jo ikke et øje tørt!

Jeg elsker, når tingene er funktionelle, nemme og lækre.

Og hvorfor er det så den ultimative morgenmad – hvad kan den?

Derfor virker den:

Ingredienserne går direkte i biokemien i kroppen og sætter gang i forbrænding, fordøjelse, mæthed, appetitregulering og stabil energi. Morgenmaden og starten på dagen bliver lavglykæmisk.

Skyr er spækket med proteiner med en meget høj optagelighed (tre gange så mange proteiner end yoghurt) og mætter i laaang tid.

Valnødder har en god fedtsammensætning, der bl.a. beskytter kvinder mod brystcancer, fibre og proteiner.

Mandler har monoumættet fedt, fibre, proteiner og bidrager til den flade mave.

Kokos indeholder masser af fibre, mættet plantefedt (som er godt for hud og immunforsvar) og god smag.

Æbletern knaser sprødt og smager både sødt og surt på samme tid.

Tørrede æbler har et højt indhold af vandopløselige fibre, som sænker blodsukker og kolesteroltal, samtidig er der en vis mængde kulhydrat, som lige giver et tilpas blodsukkersving opad, så der er energi til en cykeltur på arbejde eller anden moderat fysisk aktivitet.

Kanel stabiliserer blodsukkeret og giver en god smag.

Efter en sådan portion morgenmad behøver du ikke tænke mere på mad de næste 3 timer – du er mæt og glad. ”Skyr med Drys” kan også bruges som eftermiddagssnack eller aftensnack – bare i mindre størrelser. Og kostvejledere anbefaler nogle gange mellemmåltider :-)

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – Varige Resultater.

“Kære Anne, 

Det er mig som siger mange tak!  Hver gang er der som om jeg opdager noget nyt om mig selv, og det er jeg dig evig taknemlig for.

Tak fordi du følger med i min rejse med ægte interesse! Tak tak tak, tak fordi du er så sød og ærlig. Tak! 

 Tak for dine råd. Jeg vil gøre mit bedste for at efterleve dem. Jeg vil gerne ha alt min energi tilbage og stå op om morgenen og føle at jeg ikke svigter mig selv.

Det er jeg overbevist om at dine råd kan hjælpe mig med. 

 Jeg ser frem til vores næste møde! :-) ha en dejlig dag. 

 Knus, Maja” 

(Maja, Kbh, 24/6-15 efter 2 samtaler i Den Store Pakkeløsning)

 PS: Der er kommet nye Intropakker til stabilt blodsukker!
Posted in Opskrifter
4 Comments » for Morgenmad der virker – stabilt blodsukker
 1. Mia Sørensen siger:

  Hej Anne.
  Har lige fundet dig og din blog. Dejlig side – du har en dejlig afbalanceret indgang til kosten. Jeg kommer nok til at følge dig og se, hvad der mere kommer. Vil lige høre, hvor du finder de dér tørrede æbletern. Det er ikke lige noget, jeg har gået og kigget efter tidligere, men idéen virker god. Synes bare ikke lige, jeg kan mindes, at mine øjne har set disse tørrede tern. Hvad med at erstatte med andre tørrede frugter? Jeg tænker figner eller abrikoser – giver det for meget sukker og deraf følgende unødvendige blodsukker-udsving?
  Mvh Mia

  • anne siger:

   Kære Mia.
   De tørrede æbletern finder du i SuperBrugsen, Irma, Kvickly eller hos de forskellige helsekostbutikker. Du kan helt sikkert også finde dem på diverse webshops.
   Andre tørrede frugter har et meget varierende sukkerindhold. Abrikoser er et godt alternativ, tørrede morbær eller gojibær ligeledes. Men til syvende og sidst handler det om mængder og hvad du sætter dem sammen med. Sat rigtigt sammen, kan al tørret eller frisk frugt fungere fint uden sukkerudsving også figner. Grunden til at jeg lige fremhæver æbleternene er prisen og at jeg selv er ret begejstret for dem lige nu til alle mulige formål.
   Du kan også vælge at lave dem selv efter opskriften til “skinny-bitch-chips”.
   Tak for ros af siden og tilgangen!!! Bare spørg løs:-)
   Anne.

 2. Maria siger:

  Hvor ser det lækkert ud :) Jeg er ikke den store fan af skyr, men med den her opskrift tror jeg, det kan gå. Hvor mange kalorier er der ca i en portion?

  • anne siger:

   Hej Maria.

   Jeg bruger ikke så meget kalorietælling i mine kostplaner, da kostens sammensætning betyder meget mere end antallet af kalorier i den enkelte portion. Hvis jeg skar ned på antallet af kalorier om morgenen, så ville jeg spise mere og måske noget knap så heldigt i løbet af formiddagen. Det er bedre at blive godt mæt og i de helt rigtige fødevarer fra morgenstunden af.

   Jeg vil skyde på at der er ca 500 kalorier i den portion, alligevel vil du opleve at tabe dig, hvis du følger de andre opskrifter også – det er lidt spøjst og komplekst af forklare hvorfor. Et lille link http://lifehacker.com/5922071/a-calorie-is-not-just-a-calorie-study-shows siger lidt det samme. En kalorie er ikke bare en kalorie.

   En kalorie fra kulhydrat gør noget helt andet ved din krop end en kalorie fra protein. Så hvis din kost ellers er lavglykæmisk og sund (http://anneseidelin.dk/lavglykaemisk-kost-fa-styr-pa-blodsukkeret/), så fyld du bare 500 kalorier på fra morgenstunden af – med god samvittighed – og mærk forskellen!

   God fornøjelse! Anne.

Tab 5 kilo på 10 uger:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig gratis og uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...