fbpx

Butterbeanspandekager – mæthed og nydelse

De her pandekager med butterbeans er efterhånden blevet en klassiker i mit køkken. For efterhånden 6 år siden stod jeg med halvtomt køleskab og 2 små lækkersultne unger og skulle lave aftensmad. Det så trist ud det køleskab.

Kækt foreslår den ældste at spise pandekager til aftensmad.

Jubii, udbryder den lille.

Pandekager til aftensmad og stabilt blodsukker?

Blodsukkervenlige pandekager tænkte jeg – og sunde pandekager – pandekager man kan spise sig mæt i med god samvittighed.

Jeg gik i tænkeboks, kikkede i skuffer og skabe, og opfandt pandekager baseret på butterbeans og æg (de to ting har jeg ALTID i køkkenet).

Biksede dejen sammen, lavede et pænt lille bjerg. Ganske glimrende resultat. Ungerne guffede løs, og spurgte forundret, om de virkelig måtte spise, alle dem, de havde lyst til?

Den lille var så overrasket, at det første hun måtte fortælle pædagogerne i børnehaven næste morgen var ”jeg fik pandekager til aftensmad i går!” sagt lettere triumferende. Det er en af de små episoder, hvor jeg bare ikke kan glemme ansigtsudtrykket 🙂

Hvordan stabilt blodsukker

For at gøre pandekager blodsukkervenlige skal mængden af stivelse og sukker selvfølgelig minimeres. Dette gøres ved at erstatte melet med proteiner, fibre og sunde fedtstoffer. Så er der langvarig mæthed, byggesten til kroppens mange funktioner og god energi.

Endvidere er blodsukkeret også dejligt stabilt efter aftensmaden til en god nats søvn.

Jeg gjorde det ved at blende nedenstående ingredienser og stege dem i økologisk smør til små tykke amerikanske pandekager. De blev serveret med små æbletern dryppet med citronsaft og lidt agavesirup.

Pandekager med i madpakken

Virkelig et vellykket projekt.

Bliver der nogle til overs, så tag dem med næste dag som snacks eller en del af frokosten.

Du kan roligt lave dobbelt portion.

Du skal stadig have grøntsager til din sundhed

De manglende grøntsager i måltidet kan opvejes af et par store tallerkener med gnavegrønt til ungerne, eller dig selv, som kan spises umiddelbart før pandekagerne.

Det giver i det hele taget god mening, at få fyldt det grønne i børnene før måltiderne, så kan vi som voksne nemmere acceptere en eventuel afvisning af grøntsager ved spisebordet og beholde den gode stemning.

butterbeanspandekager

Opskrift på pandekager med butterbeans:

1 dåse butterbeans

6 æg (økologiske selvfølgelig)

½ banan

1 spsk. HUSK eller andre loppefrøskaller

1 teskefuld kardemomme

1 teskefuld kanel

1 teskefuld sort vaniljepulver (uden sukker)

1/3 teskefuld salt

Fremgangsmåde:

Skyl væden af butterbeans’ne.

Alle ingredienser blendes.

Måtte tilsætte lidt vand undervejs, da det tyknede en del, efterhånden som HUSK´en sugede væsken til sig.

Steges i smør som små klatter.

Kan gemmes på køl eller fryses. De kan ristes på brødristeren dagen efter.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Sukkercoach og Sygeplejerske – kostvejledning Østerbro

“Hej Anne

Jeg har købt din grundpakke og har foreløbigt tabt 10 kg.

Jeg mangler lige de sidste 2 kg for at være i mål….”

PS: Der er kommet endnu mere coaching i forløbspakkerne efter at den lille starthjælpspakke “Grundpakken” er kommet på programmet.

Del i dit netværk: