Let salat med ristede kikærter – næring og god energi

Når alt kommer til alt handler vores mad om næring.

Næring til en masse fantastiske processer i kropper.

Næring til øverste etage.

Næring til energi og overskud i hverdagen.

OG næring til sociale, kulturelle og følelsesmæssige processer.

Skal det være en fesen omgang – eller vil du have det bedste af det bedste?

Luksusnæring til din frokost kunne bestå af det her:

Salat med kikærter

Salat med ristede kikærter

(1 person)

150-200 gram kikærter (dem fra dåse er ok)

En skive parmaskinke (kan udelades, kun med for den gode smags skyld)

Lidt øko smør til stegning

2 teskefulde gurkemeje

Nogle gode vrid sort peber

1 teskefuld karry

1 spiseskefuld tamari eller soyasauce

Salatblade (gerne sprøde som hjertesalat eller romaine)

1 håndfuld små smagfulde tomater

1½ spiseskefuld frisk øko jomfruolivenolie

½ spiseskefuld æblecidereddike eller citronsaft

Lidt salt og peber

Evt. friske krydderurter (hvis du har nogen)

Evt. alle mulige andre grøntsager, som alligevel er i køleskabet?

Fremgangsmåde

Kikærter skylles fri for lage (hvis de er fra dåse).

Ristes i smør på en pande med parmaskinke, krydderier og tamari.

Imens skylles og arrangeres salaten.

Lav en dressing ved at røre olivenolie og eddike/citron sammen + evt krydderurter.

Kikærterne lægges kønt på salaten – og dressing hældes over..

Spis og nyd – og mærk hvordan din energi stadig er helt intakt og stabil efter måltidet.

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – København

“…Jeg havde problemer med mavesår og PCO og ville gerne gøre noget. De nye vaner giver mig mere overskud (se mere feedback her)…”

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: