En helt særlig workshop – fortjener – en helt særlig kage.
Derfor måtte jeg springe i det kreative hjørne i fredags og kreere noget nyt til lørdagens dejlige Motivations-workshop.
Det blev denne ekstremt klistrede, nemme og namsede raw cake (som ikke er helt raw, da nødderne jo er ristede, men bagt er den altså ikke).
Kagen minder om en mellemting mellem en klassisk nøddetærte og noget, der bør slikkes af en ske..
Orangekaramel Raw Cake Med Ristede Hasselnødder (ca. 15 portioner, kan fryses)
½ kg friske dadler (eller 800 gram tørrede + 200 gram vand)
2 økologiske appelsiner (revet skal + saft)
1 teskefuld sort vaniljepulver
400 gram ristede hasselnødder
Fremgangsmåde:
Dadler, appelsinskal, appelsinsaft og vanilje køres i en køkkenmaskine, med kniven, til der er en helt blød og cremet karamelcreme.
Imens rister du hasselnødderne ved middel varme (ad flere omgange sikkert) på en tør stegepande. Nødderne er færdige, når de knækker i skallen, tager lidt farve og smager af Nutella.
Hæld karamelmassen over i et stort tærtefad.
1/3 af nødderne hakkes groft og blandes, med en ske, med karamelmassen i tærtefadet. Derefter blandes 1/3 af de hele nødder ned i massen. Massen bredes kønt ud i tærtefadet og den sidste 1/3 hele nødder lægges ovenpå som pynt (tryk dem halvt ned, så de sidder fast).
Sættes på køl eller direkte i fryseren (smager også godt frossen).
Vupti – færdig!
Spises i bittesmå bidder.
God fornøjelse – og hyg dig med både processen og resultatet.
Anne Seidelin – Kostvejleder og Workshopholder – København.
“…Tænk engang at små ændringer har en så stor indvirkning på ens krop. Min krop har det godt, og jeg har det godt med den nye livsstil.
Tak kære Anne. Du er helt speciel med din fantastiske, motiverende og indlevende, og ikke mindst billedlige forklaringer, hvor det hele falder på plads i hovedet og ikke mindst i kroppen. Mange tanker Tina…”