Egentlig underligt, at alle forventer, at sunde kager er kedelige og smagsløse kager? Dadler smager jo som karamel og mandler smager af marcipan.
Skal du til et socialt arrangement?
Så ring til værtinden og spørg, om du ikke skal medbringe kagen. Server den med flødeskum tilsat vaniljekorn og frugt i små tern – alt er godt.
Mandelkage med kakaonips og appelsin
(Mange portioner, frys evt. ned)
200 gram mandler
500 gram dadler
2 øko appelsiner (saft og skræl)
1 spiseske sort vaniljepulver
½ teske kanel
1 dl. rå kakaonips
1/4 teskefuld salt
2 spiseskefulde, med top på, kokosolie
5 æg
Fremgangsmåde:
Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen.
Tilsæt appelsinsaft og finrevet appelsinskræl, vanilje, kanel, salt og kokosolien.
Blendes godt sammen.
Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse.
Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.
Til sidst røres kakaonips i manuelt, så de forbliver hele.
Sættes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.
Serveres evt med frugtsalat (frugt i små stykker vendt med flødeskum og vaniljepulver) .
Nyd den med god samvittighed og fuldt nærvær!
Lad mig holde dig i hånden gennem mit 6 ugers forløb:
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Se Darwins video ved at trykke her
Darwin Toft, 24/11-17 efter de første 3 samtaler.