Saftig mandelkage sødet med dadler og appelsin

Egentlig underligt, at alle forventer, at sunde kager er kedelige og smagsløse kager? Dadler smager jo som karamel og mandler smager af marcipan.

Skal du til et socialt arrangement?

Så ring til værtinden og spørg, om du ikke skal medbringe kagen. Server den med flødeskum tilsat vaniljekorn og frugt i små tern – alt er godt.

IMG_1666

Mandelkage med kakaonips og appelsin

(Mange portioner, frys evt. ned)

200 gram mandler

500 gram dadler

2 øko appelsiner (saft og skræl)

1 spiseske sort vaniljepulver

½ teske kanel

1 dl. rå kakaonips

1/4 teskefuld salt

2 spiseskefulde, med top på, kokosolie

5 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen.

Tilsæt appelsinsaft og finrevet appelsinskræl, vanilje, kanel, salt og kokosolien.

Blendes godt sammen.

Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse.

Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.

Til sidst røres kakaonips i manuelt, så de forbliver hele.

Sættes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.

Serveres evt med frugtsalat (frugt i små stykker vendt med flødeskum og vaniljepulver) .

Nyd den med god samvittighed og fuldt nærvær!

Lad mig holde dig i hånden gennem mit 6 ugers forløb:

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Darwin Linkedin

 Se Darwins video ved at trykke her 

Darwin video

Darwin Toft, 24/11-17 efter de første 3 samtaler.

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: