Boghvedepandekager med hjemmelavet boghvedemel

Er boghvede godt eller skidt i en vægttabsperiode?

Er det sundt eller sundere?

Eller kan du ligeså godt vælge helt almindeligt korn og mel?

Boghvede vil altid slå almindeligt korn på næringsindholdet, antallet af gavnlige mikronæringsstoffer, vitaminer og mineraler – basta!

Boghvede smager endda godt.

Så ja, vælg boghvede, der hvor det giver mening og kan lade sig gøre.

MEN, skal du tabe dig, og drejer det sig om mavefedt, så hold dig væk.

Der er stadig en stor mængde stivelse i boghvede, og stivelse er ikke din ven under et vægttab.

Mavefedt indikerer, at du ikke er god til at omsætte stivelse, at der er ubalance i din blodsukker/insulin-system.

Er din mave forholdsvis flad og vil du bare gerne tage valg, der er sunde i hverdagen, så vælg boghveden.

I gamle dage var blinis altid lavet på boghvede (for smagens skyld).

Pandekager, især til det salte køkken, smager super godt lavet på boghvede.

Hjemmelavet boghvedemel:

Du blender simpelthen bare de hele korn eller gryn.

De skal ikke sættes i blød eller forbehandles på anden vis.

Blend indtil det ligner mel.

Kan du ikke få de sidste klumper med, så sigt dit mel, inden du putter det i (ved de her pandekager gør det ikke den store forskel).

En kaffemølle kan tit være god til de sidste stædige rester.

Boghvedepandekager

Opskrift på boghvedepandekager

(Til ca. 6 mellemstore pandekager)

100 gram boghvedemel

3 øko æg

2 dl. vand (måske mere, men vent til efter hviletiden)

1 nip salt

Evt. friske/tørrede grønne krydderurter fx rosmarin eller basilikum

Evt. varme krydderier som kanel, vanilje og kardemomme, hvis du vil spise dem som del af en sød ret

Økosmør til at stege dem i

Fremgangsmåde

Æg piskes luftige sammen med saltet og evt. krydderier.

Tilsæt mel (evt igennem en sigte) og pisk grundigt sammen med æg.

Tilsæt vand.

Lad dejen stå i en halv times tid, så er den lettere at arbejde med på panden.

Steges ved middelvarme i smør.

Kan fryses eller holde sig på køl i ca. 5 dage.

Bruges som du ville bruge en hvilken som helst anden madpandekage eller tortilla.

De er også gode kolde som en del af en lille sund eftermiddagssnack.

Her har jeg brugt linser som fyld (se opskriften her)

Boghvedepandekager fyldte

God fornøjelse!

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – København Ø

“…Det er ved at være noget tid siden du har hørt fra mig, hvilket der er en rigtig god grund til. Her går alt nemlig lige præcis som det skal – og jeg bliver ved med at føje succeser til samlingen :o …(mere feedbackhistorie her).”

Posted in Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gratis E-hæfte:
"Få mere energi i hverdagen"

Kostplan, opskrifter og 10 mails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier