Får du en pose figner tilovers efter julen? Eller havde du glemt, at ingen i familien kan lide figner?
Figner kan altid bruges i mine opskrifter i stedet for dadler. De giver en mindre sød smag, der er flere fibre i figner end i dadler (9,5 gram contra 8 gram i dadler), men den særlige “knasen” vil altid afsløre, at der er figner i.
Selvom smagen er skøn, så vil der være en del, der ikke bryder sig om konsistensen af det færdige produkt på grund af de små figenkerner.
Her har jeg bare bredt massen ud i en pæn skål. Men du kan også, lidt smartere, trille den i stænger som en slags figen-pålæg og skære skiver af den i stedet.
Opskrift Figenguf-Kagen:
250 gram figner
100 gram kokosmel
100 gram hasselnødder
1½ dl. kakao
1 teskefuld sort vaniljepulver
1 dl. vand
1 nip salt
Fremgangsmåde:
Hasselnødder, kokosmel, kakao, vanilje og salt blendes til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt figner og vand. Blend sammen indtil der er en blød og ensartet konsistens.
Dejen presses ned i en fin skål/fad. Drysses med kakao og nødder.
Alternativt kan dejen rulles til en “træstamme”, rulles i kokosmel, og skæres i skiver som pålæg.
Opbevares på køl i 1-2 uger eller fryses ned.
God appetit og nyd med nærvær.
Anne Seidelin – Kostvejledning, compassion og coaching – se forløb og priser hér.
PS: Nyt onlineforløb med start 12/1-21 – få styr på vægt og fedtforbrænding. (se detaljerne her).
“…Det er blevet lettere at løbe op og ned ad trappen Jeg er mindre træt om eftermiddagen. Min hud har godt af det – først tænkte jeg, at jeg da ikke kunne se nogen forskel, der var stadigvæk lidt urenheder. Men så havde jeg en dag hvor jeg smovsede (“treatede”) med både øl og chokolade, og så gik min hud amok! Det forsvandt hurtigt igen. Kh, Lærke” (efter “sund uden afsavn onlinekurset“).