Riv rodfrugter og lade dem være den bærende substans i bunden. Alle rodfrugter kan i princippet bruges, så tag hvad du har i grøntsagsskuffen:
Pizza med bund af revne rodfrugter (til 4 portioner)
250 gram knoldselleri (lyse rodfrugter ser mest pizzaagtige ud)
250 gram pastinak eller persillerod (mildere smag end selleri)
250 gram revet ost (den du bedst kan lide)
3 økologiske æg
Evt grønne krydderier (børn gider dem nok ikke)
Fremgangsmåde pizzabund
Rodfrugterne rives fint eller groft (på billedet meget groft, nok mere børnevenligt med en finere udgave).
Blandes med de øvrige ingredienser.
Smøres ud på bagepapir som enten en stor bund eller i små mindre håndholdte modeller.
Bages i 30 minutter på 200 grader (eller til de har taget pæn farve).
Når du tager dem ud af ovnen, vurderer du deres sprødhed og fasthed. Er de ikke så faste, at man kan holde et stykke i hånden, så vender du dem om, og sætter dem i ovnen igen i nogle minutter. Der kan være stor forskel på vandindholdet i rodfrugterne.
Når de er faste og sprøde, er det tid til fyldet.
Pizzafyld
Jeg brugte koncentreret tomatpure i et tyndt lag som tomatsovs. Dryssede med tørret basilikum og oregano. Og så ellers revet mozzarella og skiver af økologisk spegepølse. Men du kan bruge, hvad du har lyst til for at skabe din yndlingsvariant.
Ind i ovnen igen på 200 grader i ca 15 minutter (hold øje med farven på osten).
Bundene kan fryses. Jeg rullede dem bare sammen med bagepapiret til en pølse og så ind i en frysepose. Fungerede så fint bare at trille den ud (efter optøning godt nok), putte fyld på og så ind i ovnen.
God fornøjelse og nyd med nærvær!
Se mit onlinekursus her, hvis du vil have alle mine opskrifter
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Jeg er også på Instagram, hvis du vil følge lidt med i, hvad jeg ellers foretager mig, når jeg ikke kun er kostvejleder:
Anne Seidelin (@anneseidelin.dk) • Instagram-billeder og -videoer