Let salat med rødkål eller varm rødkål uden sukker

Findes der smutveje til en sundere juleaften eller julefrokost uden alt for mange afsavn?

Ja, da. Der skal bare tilsættes rigeligt med grøntsager. Jeg medbringer altid en kæmpe portion rødkål – varm eller kold.

Så ved jeg, at der er noget sundt og godt på min tallerken, som jeg kan spise mig mæt i.

Og værtinden/værten bliver altid glad for hjælp med menuen.

Opskrift på rå rødkålsalat:

½ rødkålshoved

Saft og fintrevet skræl af 1 økoappelsin

2 spiseskefuld øko olivenolie

2 spiseskefulde æblecidereddike

1 teskefuld kanel

Et nip salt

(Et drys ristede cashewnødder eller mandler, hvis du er til den slags knas)

Fremgangsmåde:

Rødkålen snittes på den fine riveside på rivejernet, eller meget hurtigere, på foodprocessoren/køkkenmaskinen.

De øvrige ingredienser blandes sammen og fordeles grundigt i rødkålen.

Sættes på køl. Kan holde sig 4-5 dage. Kan bruges som tilbehør til det meste.

Varm rødkål

Det er faktisk den samme opskrift du kan bruge til varm rødkål (bare tilsæt lidt vand under kogningen).

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Vil du have mere energi i hverdagen, så se mit onlinekursus her

“Ikke nok med at alle rådene virker. Jeg taber mig, graviditetsmaven forsvinder, og rent mentalt føler jeg, jeg kommer i bedre balance med mig selv, mærker mig selv bedre og bliver stærkere og får mere mod på at sige fra. Så det er bare ren lykkekur.

Og så ikke mindst er du Anne super hurtig til at svare og hjælpe hvis der opstår spørgsmål eller problemer.

Venlig hilsen 
Britta Klaustrup

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: