Findes der smutveje til en sundere juleaften eller julefrokost uden alt for mange afsavn?
Ja, da. Der skal bare tilsættes rigeligt med grøntsager. Jeg medbringer altid en kæmpe portion rødkål – varm eller kold.
Så ved jeg, at der er noget sundt og godt på min tallerken, som jeg kan spise mig mæt i.
Og værtinden/værten bliver altid glad for hjælp med menuen.
Opskrift på rå rødkålsalat:
½ rødkålshoved
Saft og fintrevet skræl af 1 økoappelsin
2 spiseskefuld øko olivenolie
2 spiseskefulde æblecidereddike
1 teskefuld kanel
Et nip salt
(Et drys ristede cashewnødder eller mandler, hvis du er til den slags knas)
Fremgangsmåde:
Rødkålen snittes på den fine riveside på rivejernet, eller meget hurtigere, på foodprocessoren/køkkenmaskinen.
De øvrige ingredienser blandes sammen og fordeles grundigt i rødkålen.
Sættes på køl. Kan holde sig 4-5 dage. Kan bruges som tilbehør til det meste.
Varm rødkål
Det er faktisk den samme opskrift du kan bruge til varm rødkål (bare tilsæt lidt vand under kogningen).
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Vil du have mere energi i hverdagen, så se mit onlinekursus her
“Ikke nok med at alle rådene virker. Jeg taber mig, graviditetsmaven forsvinder, og rent mentalt føler jeg, jeg kommer i bedre balance med mig selv, mærker mig selv bedre og bliver stærkere og får mere mod på at sige fra. Så det er bare ren lykkekur.
Og så ikke mindst er du Anne super hurtig til at svare og hjælpe hvis der opstår spørgsmål eller problemer.
Venlig hilsen
Britta Klaustrup