Sunde ingefærsmåkager – chewy, antiinflammatoriske og stærke

Ingefær er antiinflammatorisk, hæmmer virus og bakterievækst, fuld af fibre, varmer og lindrer i halsen og maven. Ingefær kan også lindre kvalme både hos gravide og sygdomsramte børn og voksne. OG smager så englene synger.

I hverdagen er der godt med ingefær i aftensmaden. Lige nu er suppe med ingefær bare det bedste.

Men når der skal medbringes kage til decemberhygge, så er det småkager med ingefær, der kommer med.

For at gøre smagen mere karamelagtig og konsistensen mere karamelliseret, har jeg brugt smør. Kan man ikke tåle smør, så erstat det med kokosolie plus et nip salt. Nødderne kan også vælges frit efter, hvad du har i køkkenskuffen.

De er superlækre. Sprøde udenpå, seje og bløde indeni. Noget at tygge i, og så små eksplosioner af stærk og vild ingefær, når man får gumlet i et grofthakket stykke 🙂

Til mindre børn skal ingefæren nok hakkes ultrafint, med mindre de er i ingefærtræning.

Antiinflammatoriske ingefærsmåkager (ca 10 store)

150 gram friske dadler uden sten (eller læg tørrede dadler i blød i nogle timer)

25 gram smeltet økologisk smør (det har en bedre fedtsyresammensætning end konventionelt smør)

3 x 4 cm frisk ingefær (meget gerne mere men smag på dejen undervejs)

½ teskefuld sort vaniljepulver

Skræl fra ½ økologisk appelsin (også antiinflammatorisk)

150 gram cashewnødder (eller andre nødder)

Fremgangsmåde

Dadlerne hakkes meget fint, bare med en almindelig kniv, og blandes med det smeltede smør, appelsinskræl og vanilje, så det bliver en karamellignende masse.

Ingefæren skrælles og snittes ultrafint. Blandes i dadelmassen.

Nødderne hakkes groft (eller fint, det er en smagssag) og blandes i dadelmassen.

Formes på bagepapiret i den facon du har lyst til – eller har tålmodighed til. Glat dem gerne lidt på overfladen med bagsiden af en ske.

Sættes i ovnen, 200 grader i 15-20 minutter.

Hold øje de sidste 5 minutter, der er ganske kort tid mellem karamelliseret og brændt. Det første smager fantastisk og det sidste er lige til at smide ud.

Lad dem køle af, før du tager dem af pladen, ellers går de fra hinanden.

God fornøjelse – og nyd dem!

Anne Seidelin – kostvejleder, terapeutisk coach og sygeplejerske – stabilt blodsukker

“…Jeg er dig uendelig stor tak skyldig, for at have fået alt det her på benene med coaching, opskrifter og det hele.

Ja, det er femte uge nu, men jeg føler ikke at noget er uretfærdigt, eller at jeg vil tilbage til min gamle livsstil. Tværtimod! Jeg er mere oplagt nu, glad og overskuer flere ting. (se flere anmeldelser her)..”

Succeshistorier om kost­forløb

Fri for sukkercravings

Hej Anne, Tak for et virkeligt godt, konkret og brugbart koncept. Jeg har været med fra side linjen med dine opskrifter siden august 2020 og

Læs mere

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: