Glutenfri og lavglykæmiske knækbrød.
Som respons på sidste blogindlæg om klidkiks til vægttab, så kommer der her en mere energitæt og lækker udgave af et knækbrød – stadig uden mel og fyldt med sunde kerner og sager.
Hvis du bliver for tynd på 16:8 faste
De kan være gode, hvis du har svært ved at holde din vægt.
Målgruppen til disse knækbrød er dig, der skal vedligeholde eller øge vægten, hormonbalancen og bevare den gode stabile energi – altså fase 2.
Opskrift knækbrød uden mel:
2 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl mandler eller hasselnødder
2 tsk salt
1½ dl vand
1 øko æg
Drysses med sesamfrø
(Har du mod på det, så kan du eksperimentere med alle slags krydderier – både de grønne og kagekrydderierne – jeg er ret vild med kardemomme og kanel for tiden)
Fremgangsmåde:
Alle frø og kerner hældes i en blender eller køkkenmaskine og hakkes groft.
Blandes med æg, vand og salt ved håndkraft i en skål og lad dejen hvile i en times tid.
Bredes ud på bagepapir på en bageplade.
Sættes i ovnen på 125 grader i ca. 2 timer.
Knækkes eller skæres ud i firkanter. Er de ikke helt sprøde, så vender du dem om og giver dem 10-20 minutter ekstra.
Opbevares i fryseren.
God appetit og nyd med nærvær – eller ost!
Er du slet ikke kommet i gang endnu med kostændringer, nye vaner, mere energi og overskud, så book en tid – du kan simpelthen ikke investere i noget bedre – det er jo dit liv – og det skal helst være et skønt liv!