Sunde sprøde knækbrød – uden mel og smør.

Som respons på sidste blogindlæg om klidkiks, så kommer der her en mere energitæt og namset udgave af et knækbrød uden mel og fyldt med sunde kerner og sager.

De kan selvfølgelig ikke det samme som en klidkiks, og bør ikke indtages i for store mængder.

De er fremragende som en lækker sprød snack til kaffen eller en lille happer før sengetid.

Målgruppen til disse knækbrød er dem, der blot skal vedligeholde vægten og bevare den gode stabile energi.

Knækbrød

Opskrift knækbrød uden mel:

2 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl mandler
2 tsk salt
1½ dl vand
1 øko æg

(Har du mod på det, så kan du eksperimentere med alle slags krydderier – både de grønne og kagekrydderierne – jeg er ret vild med kardemomme og kanel for tiden)

Fremgangsmåde:

Alle frø og kerner hældes i en blender eller køkkenmaskine og hakkes groft.

Blandes med æg, vand og salt ved håndkraft i en skål og lad dejen hvile i en times tid.

Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Eller klappes til små runde kiks.

Sættes i ovnen på 125 grader i ca. 2 timer.

Knækkes eller skæres ud i firkanter. Er de ikke helt sprøde, så vender du dem om og giver dem 10-20 minutter ekstra.

Opbevares i kagedåse eller i pose, holder sig et par uger.

 

God appetit og nyd med nærvær – eller ost!

 

Er du slet ikke kommet i gang endnu med kostændringer, nye vaner, mere energi og overskud, så send mig en mail og book en tid – du kan simpelthen ikke investere i noget bedre – det er jo dit liv – og det skal helst være et skønt liv! Begynd at gøre noget nyt og bedre – start med det samme! Se her, hvad jeg tilbyder.

Anne Seidelin – Kostvejledning København – følg bloggen via Facebook

Eller deltag hér i min åbne klub på Facebook – og få gratis input!

 Vægttabsforløb eksempel

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: