Skyrbrød – lavglykæmisk / lowcarb brødløsning

Det er uhyggeligt let at leve af brød – og dermed leve ensidigt og underlødigt – det gør de fleste faktisk.

Brød til morgenmad, brød til frokost, en bolle om eftermiddagen, brød til aftensmaden og knækbrød til aftenkaffen..

OG der er ikke en eneste, der løfter et øjenbryn af ovenstående. Selvom alle efterhånden ved, at det ikke er godt for blodsukkeret.

Siger man derimod, at man ikke spiser brød – så ryger begge bryn faretruende højt op!

OG så kommer kommentarerne om, at så må man da leve helt vildt ensidigt, når man ikke får brød?

Eller om man nu er en af de der anti-gluten-spelt-damer?

Næring i brød contra grøntsager

Men virkeligheden er, at der er hundredevis af mere gavnlige næringsstoffer i grøntsager – og grøntsager er mine følgesvende istedet for brød – så er det ensidigt? Næ, det er ret sundt!

Nogle gange tager det bare for lang tid at gumle grøntsager, så der har jeg et lille snydebrød i fryseren, som hurtigt kan tøs op og ristes i brødristeren.

Lowcarb brød

Det smager uhyggeligt godt, så det nemmeste i hele verden ville være, at bilde mig selv ind, at jeg aldrig havde tid til grøntsagerne, og så bare leve af blødt skyrbrød eller spødt palæoknæk – men hvor er vi så?

Tilbage til det ensidige og underlødige..

Men som en sjælden, og kærkommen, gæst i køkkenet er skyrbrød smart og lækkert.

Der er ikke særligt mange kulhydrater i. Og det er rolige kulhydrater, der er pakket ind i protein og sundt fedt, så de ligger stabilt i blodbanen – og mætter glimrende.

Stabile hormoner via kosten

Et stabilt blodsukker giver også stabile kønshormoner 🙂

Kæmper du med ubehagelige gener fra overgangsalder, så bør du overveje at få lavet en skræddersyet kostplan. Langt de fleste gener kan lindres med en hormonvenlig kostplan (se mine forløb her).

Skyrbrød

Skyrbrød med havreklid

500 gram skyr naturel

4 øko æg

4½-5 dl havreklid

2 spiseskefulde HUSK (den grønne)

1 teskefuld bagepulver

3 teskefulde kardemomme eller kanel

1 teskefuld salt

Blå birkes eller tilsvarende som pænt drys

Fremgangsmåde

Det hele røres sammen med en elmixer, til du får en tyk grød.

Bredes ud på en bageplade på bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse.

Drysses med noget pænt og lækkert fx. blå birkes, sesam eller nigella.

Bages på 220 grader i ca. 20 minutter til det har en lækker gylden farve.

Skæres i firkanter, og kommes i fryseren, når det er koldt.

TIP: Tilsæt 200 gram ristede valnødder og englene synger..

Nydes med fuldt nærvær!

PS: Lige nu får du en gratis kostplan og opskrifter, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro

Hej Anne. Jeg har købt din grundpakke og har foreløbigt tabt 10 kg.

Jeg mangler lige de sidste 2 kg for at være i mål.
 
Her d 10 juni skal jeg ud og løbe Royal Run (10 km) i den forbindelse vil jeg gerne (se mere feedback her).

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: