Tag testen – er du afhængig af sukker eller mad?

Kan man være afhængig af mad?

Misbruge sukker?

Blive høj, skæv eller dulmet af for store portioner?

Som en anden narkoman..

Kan mad virkelig det?

Vi skal jo ligesom have mad – alle sammen – hver dag – i rigelige mængder – og hvad så, er det ikke naturligt og godt?

Jo, jo, jo.. for nogen er der absolut ingen udfordringer her. De spiser bare mad, fordi de er sultne og stopper, når de er mætte igen. Den type mennesker, der simpelthen ikke forstår, hvorfor mad kan være et problem.

Men alle os, der ikke kan stoppe, når der er lækre kulhydrater foran næsen på os?

Hvad handler det så om?

Du ved, man skal bare lige smage eller måske have 3 stykker af det der lækre chokolade – KUN 3!

Og en halv time efter er hele æsken tom – hvad skete der lige der?

Det er sgu da ikke fordi, vi ikke ved, hvor dumt det er. Eller vores rygrad er fraværende. Eller vi ikke bliver trætte og utilpasse bagefter.. Og gang på gang erklærer vi ALDRIG mere!!

Det ER afhængighed – sorry – Adrkkkk!

Selv om det ikke er en anerkendt diagnose at være sukkermisbruger, madmisbruger – altså afhængig.. Så har forskere på Yale alligevel udarbejdet en afhængighedstest, der er baseret på de fødevarer, vi ved af erfaring giver de største vanskeligheder med at styre indtaget:

Se skemaet fra Yale her:

http://www.midss.org/sites/default/files/yale_food_addiction_scale.pdf

Jeg må erklære, at jeg kan genkende mig selv fra mine yngre dage i det skema.. Føj, hvor har jeg spist meget slik, brød, kage og chokolade – NYDT det, men også været frygtelig bevidst om, hvor dumt det var..

Livet er så meget bedre uden narko!!!

Måske lidt “blød hjemmedyrker pot” i ny og næ (også kaldet raw cake eller mandelkage…)..

Jeg troede seriøst, at jeg var født træt.. Indtil jeg tog mig selv seriøst en dag og lagde min kost om – WOOOOOW!!!! ENERGIIIII!!!

Skal du ud af din afhængighed, så gør det meget nænsomt og selvkærligt – med masser af sunde treats.

De små fine cookies kan anbefales, hvis du ikke har den store maskinpark derhjemme:

Hjertesmåkage

Opskrifter er her

Det kan tage mange år at acceptere og gøre sig mentalt klar til at droppe sine yndlings-pleasures – tag dig god tid – men vend dig aldrig tilbage, når beslutningen er taget <3

Anne Seidelin – kostvejleder, ex-sukkernarkoman, coach og sygeplejerske – Østerbro..

“…så er jeg 300 gram fra mit drømmemål, som jeg i foråret ALDRIG i min vildeste fantasi troede ville være muligt, da jeg førhen altid lavede yo-yo vægt og endte med flere kilo på bagdelen end jeg havde smidt på mirakelkuren… (se mere feedback fra mine forløb her)”

Posted in Sukker
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...