INFO: Smør kan tåle at blive varmt, så steg altid i smør (eller kokosolie).
Dagens gryderet mætter ualmindeligt godt, fordi linser bare mætter som en mursten.
Gryderetten indeholder alt, hvad du har brug for – er miljøvenlig, billig og gennemsund.
Skal den være mere klimavenlig, så drop kyllingen og brug 600 gram linser:
BONUS-INFO: Linser skal ikke sættes i blød før tilberedning. Og du kan altid erstatte bønner med linser (eller omvendt), når det passer dig bedst.
Opskrift Linsegryde med kylling og appelsin:
400 gram grønne / sorte linser (koger ikke ud)
200 gram kylling i små stykker
4 porrer i skiver (brug så meget af det grønne som muligt også)
2 store løg i tern
4 fed hvidløg, hakket fint
Saft og skræl af 1 økologisk appelsin
3 teskefulde karry
1 teskefuld stødte koriander
½ teskefuld revet muskatnød
1 dåse økologisk kokosmælk
4 spiseskefulde soyasovs/tamari
2 hønsebouillonterning (smuldres direkte i retten)
½ liter vand (evt. mere, hvis linserne suger for meget væde)
Salt og peber
En klat skyr ved servering (kan undlades)
Fremgangsmåde:
Løg og kød svitses i lidt smør og karry i en stor gryde. Når det har fået lidt farve, tilsættes de øvrige ingredienser.
Koges i cirka 30 minutter til linserne er møre.
Serveres med en klat skyr.
Der er mad nok til flere dage. Den fungerer også til både norgenmad, frokost og fryser.
God appetit – og nyd med nærvær.