Et tilbagevendende spørgsmål i mine konsultationer er, hvordan man kan få sine børn til at spise flere grøntsager. Der er skrevet adskillige bøger om den problematik og rådene er mange og af forskellig brugbarhedsgrad.
Den bedste måde, er at gøre det sjovt selv at tilberede dem.
Og derfor må man aldrig gå ned på udstyr.
Jeg var med på det første beat i 2012 og købte i Malmø en ret genial grøntsags-spaghetti-spiral-maskine, som på udsalg kostede ca. 220,- danske kroner. De var nemlig ikke kommet til Danmark endnu. Vupti købt og vupti frem på køkkenbordet sammen med agurker, gulerødder og squash!
Resultatet udeblev ikke. Ungerne elskede den og på trods af barberbladsskarpe klinger, blev Nanna instrueret i den og fremtryllede de længste og fineste strimler af alt muligt godt – mens strimlerne tilsvarende hurtigt røg indenbords.
Strimlerne kan både spises som de er, kommes i varme retter, bruges som erstatning for spaghetti og i salater.
Uden maskine? Så er det bare frem med knivene og fantasien. Noget god dyppelse er heller ikke at foragte, når man er barn.
TIP: Squash er rigtigt gode til at suge en sund dressing med gode olier, hvor imod agurker er for våde til dressing, men bidrager med egen saftighed, så overvej, hvad de skal være tilbehør til.
God shoppelyst og husk at have det sjovt!