Græskarsalat – med spinat og ost

Salater er tit mere inspirerende end alt andet på tallerkenen. Salater giver så mange muligheder for smagsbombardement og spændende konsistenser.

Da madtjenesten eksisterede i Nordre Frihavnsgade, købte jeg tit græskarsalat med hjem, suppleret med et par fladfisk inde ved siden af hos fiskemanden Mogens, blev det et udsøgt måltid.

Helle, som arbejdede der i sin tid, har brygget videre på opskriften, og giver den hermed i al hemmelighed videre (følg Helle her):

Græskarsalat med spinat og ost:

1 lille græskar (muskat, almindeligt eller hokkaido)

Frisk chili

Olivenolie

Timian

Et par gode håndfulde spæde spinatblade

Ca. 100 gram Manchego eller en blød salatost

Græskarkerner (eller mandler)

Citron, salt og peber

Fremgangsmåde:

Græskar skæres i store tern uden skræl, vendes med frisk chili, olivenolie, salt, peber, timian og agavesirup, sættes i ovnen i ca. 25 min på 160*C. Køl af inden det skal bruges i salaten! (kan med fordel laves tidligere på dagen…)

Skyl spinatbladene grundigt og dryp af.

Manchego skæres i tynde skiver (brug fx en kartoffelskræller).

Lav en hurtig marinade af olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Vend alle ingredienserne sammen og drys med flere græskarkerner.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – EMCC-certificeret systemisk coach – København.

“…Ja, det er vildt. Havde jeg vidst, hvor meget det ville ændre mit liv, var jeg begyndt for længe siden! Og jeg forstår pludselig, hvorfor jeg har haft det så dårligt med min krop og været så ked af det i så mange år…”

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: