Salater er tit mere inspirerende end alt andet på tallerkenen. Salater giver så mange muligheder for smagsbombardement og spændende konsistenser.
Da madtjenesten eksisterede i Nordre Frihavnsgade, købte jeg tit græskarsalat med hjem, suppleret med et par fladfisk inde ved siden af hos fiskemanden Mogens, blev det et udsøgt måltid.
Helle, som arbejdede der i sin tid, har brygget videre på opskriften, og giver den hermed i al hemmelighed videre (følg Helle her):
Græskarsalat med spinat og ost:
1 lille græskar (muskat, almindeligt eller hokkaido)
Frisk chili
Olivenolie
Timian
Et par gode håndfulde spæde spinatblade
Ca. 100 gram Manchego eller en blød salatost
Græskarkerner (eller mandler)
Citron, salt og peber
Fremgangsmåde:
Græskar skæres i store tern uden skræl, vendes med frisk chili, olivenolie, salt, peber, timian og agavesirup, sættes i ovnen i ca. 25 min på 160*C. Køl af inden det skal bruges i salaten! (kan med fordel laves tidligere på dagen…)
Skyl spinatbladene grundigt og dryp af.
Manchego skæres i tynde skiver (brug fx en kartoffelskræller).
Lav en hurtig marinade af olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Vend alle ingredienserne sammen og drys med flere græskarkerner.
God fornøjelse!
Anne Seidelin – EMCC-certificeret systemisk coach – København.
“…Ja, det er vildt. Havde jeg vidst, hvor meget det ville ændre mit liv, var jeg begyndt for længe siden! Og jeg forstår pludselig, hvorfor jeg har haft det så dårligt med min krop og været så ked af det i så mange år…”