Kostvejlederen her har det lidt stramt med kold mad om vinteren – salater virker bare ikke i januar. Men jeg er svært glad for gulerødder. Så en lun gulerodssalat blev resultatet af mine kreative udfoldelser i går i køkkenet.
Lun salat med gulerødder, mandler og dild
500 gram øko gulerødder
50 gram mandler
Et bundt dild (estragon eller koriander havde også været godt)
3 spiseskefulde øko jomfruolivenolie
1 spiseskefuld citronsaft (lidt finrevet skræl havde været lækkert, men det her var fra flaske)
Et par gode vrid sort peber
Fremgangsmåde
Gulerødder skrælles eller skrubbes, og skæres i grove skiver.
Koges 3-5 minutter til der stadig er bid i, men ikke så de knaser.
Mandler lægges i kogende vand i en skål og smuttes efter et par minutter, når skallen løsner sig.
Dild skylles og hakkes fint.
Olie, peber og citronsaft blandes.
Gulerødderne hældes i en si og får lov at dryppe af et par minutter.
Det hele blandes og serveres lunt.
Næste dag fungerer resterne faktisk godt kolde, serveret i en lille snackskål, med en kop krydret te ved siden af (til at holde varmen på).
Der er altid en løsning:
Vil du have styr på vægt, hormoner, kost, motion og søvn, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…Har tabt 5 kilo siden uge 1 jeg holder øje på min vægt, som kan registere fedt og muskler…og det er fedt som går nedad Og jeg har tabt 5 cm ved navlen…
De Aller Aller bedste hilsner, Jeanette…”