Frikadeller smager desværre bedst lavet helt traditionelt på gris. Men du kan gøre dem lidt sundere og mere klimavenlige ved at tilsætte 1/3 kikærter.
Giver du dem yderligere et ordentligt skvæt antiinflammatoriske krydderier, så kan det blive virkelig godt.
Opskrift Minifrikadeller
400 gram økologisk hakket gris
250 gram udblødte eller kogte kikærter (en dåse er også fint)
3 æg
1 stort hakket løg
1 bouillonterning udrørt i 1 dl kogende vand
1 spiseskefuld (med top på) HUSK
1-3 teskefulde karrypasta (rød eller grøn) eller 2 teskefulde tørret karrypulver
En frisk hakket chili (styrke og mængde efter ønske)
2 x 2 cm frisk ingefær hakket i små stykker
4 fed hvidløg presset eller skåret i fine skiver
Evt. revet citronskræl fra ½ øko citron
Evt. friske grønne krydderurter
Godt med friskkværnet peber
Evt ekstra salt (lav gerne en smagefrikadelle og juster mængden af krydderier derefter)
Fremgangsmåde
For at undgå at farsen bliver for ”lang / sej”, så rører jeg den med håndkraft.
Kikærterne hakkes groft eller fint efter egen smag.
Og så røres det hele bare sammen, til du får en ensartet masse.
Stilles i køleskabet en lille times tid, så det hele samler sig, og smagen fra krydderierne udvikler sig.
Steges i smør eller kokosolie på panden.
Laver du er dobbelt portion – eller er du utålmodig – kan du stege dem hurtigt på panden til de har den rigtige farve udenpå og sætte dem i ovnen på 200 grader i et ekstra kvarters tid, til de er gennemstegte.
De kan fryses.
Holder sig 3-4 dage på køl.
Serveres med en kæmpe portion grønt.
Super velegnede til madpakken.
God fornøjelse!