Orangekaramel Raw Cake Med Ristede Hasselnødder

En helt særlig workshop – fortjener – en helt særlig kage.

Derfor måtte jeg springe i det kreative hjørne i fredags og kreere noget nyt til lørdagens dejlige Motivations-workshop.

Det blev denne ekstremt klistrede, nemme og namsede raw cake (som ikke er raw, da nødderne jo er ristede, men bagt er den altså ikke).

Den minder om en mellemting mellem en klassisk nøddetærte og noget, der bør slikkes af en ske..

Orangekaramel Raw Cake

Orangekaramel Raw Cake Med Ristede Hasselnødder (ca. 30 portioner, kan fryses)

1 kg friske dadler (eller 800 gram tørrede + 200 gram vand)

4 økologiske appelsiner (revet skal + saft)

2 teskefulde sort vaniljepulver

800 gram ristede hasselnødder

Fremgangsmåde:

Dadler, appelsinskal, appelsinsaft og vanilje køres i en køkkenmaskine, med kniven, til der er en helt blød og cremet karamelcreme.

Imens rister du hasselnødderne ved middel varme (ad flere omgange sikkert) på en tør stegepande. Nødderne er færdige, når de knækker i skallen, tager lidt farve og smager af Nutella.

Hæld karamelmassen over i et stort tærtefad.

1/3 af nødderne hakkes groft og blandes, med en ske, med karamelmassen i tærtefadet. Derefter blandes 1/3 af de hele nødder ned i massen. Massen bredes kønt ud i tærtefadet og den sidste 1/3 hele nødder lægges ovenpå som pynt (tryk dem halvt ned, så de sidder fast).

Sættes på køl eller direkte i fryseren (smager også godt frossen).

Vupti – færdig!

Spises i bittesmå bidder.

God fornøjelse – og hyg dig med både processen og resultatet.

Anne Seidelin – Kostvejleder og Workshopholder – København.

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: