Savner du noget, der knaser sprødt under dit pålæg, som ikke belaster dit blodsukker? Så er palæoknækbrød en virkelig god løsning. Masser af kalorier godt nok, men det er sunde kalorier.
Super lette og hurtige at lave. Du kan endda få ryddet ud i alle dine rester i skuffen med diverse kerner og nødder ved samme lejlighed.
Opskrift palæoknækbrød
500 gram blandede frø, nødder og kerner.
I princippet kan du bruge, det du har i køkkenskuffen.
Tag gerne udgangspunkt i en pose blandet palæobrødsblanding og tilsæt så selv nødder og mandler.
Fx 250 gram færdig mix-blanding + 250 gram hakkede mandler
Tilsæt 5 æg og ½ dl øko olivenolie
Evt. et par skefulde loppefrøskaller for at få flere fibre
Lidt salt
Noget drys fx nigellafrø, sesam, birkes eller krydderurter
Fremgangsmåde
Det hele blandes med en gaffel i en skål.
Spredes ud på en bageplade.
Drysses med dit foretrukne drys. På billedet er det nigellafrø.
Bages i ovnen på 160 grader i 45-60 minutter – hold øje med farven.
Køles af og brækkes i mindre bidder.
Opbevares på køl i en frostpose eller lufttæt beholder.
Bruges som helt almindelige kiks eller knækbrød – både med og uden pålæg.
God fornøjelse!
Der er altid en løsning:
Vil du have styr på kost, motion og søvn, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…Jeg ser meget klarere at mit forhold til mad er (mere og mere var:-)) koblet op på en masse uhensigtsmæssige forestillinger, og at min vigtigste udfordring er at lære at acceptere og elske mig selv i den fortløbende forandringsproces…” (se mere fra Charlottes feedback her)