Ved at spise stenalderbrød / palæobrød fremfor almindeligt rugbrød eller lyst brød, undgår du at blive oppustet og træt efter et måltid.
Du undgår den voldsomme blodsukkerstigning, som kornprodukter desværre altid giver.
Færdige palæoblandinger eller fra bunden opskrift?
De færdige stenalder / palæo-brødblandinger du kan købe i supermarkedet er – selvfølgelig – baseret på de billigste typer af kerner, frø og nødder, der findes – ellers ville det koste en formue.
Men de billige og velsmagende solsikkekerner indeholder desværre en alt for høj mængde omega-6 fedt.
Mere omega-3 i din daglige kost med mandler og nødder
Vi vil hellere have en masse omega-3 fra rigtige nødder og mandler for at mindske inflammationsniveauet i kroppen.
Så enten skal du bare supplere de færdige blandinger med rigelige mængder af rigtige nødder eller mandler.
Ellers skal du lave din egen stenalderbrødblanding.
Hvis du trives med mellemmåltider?
En lidt mere sød og snackagtig udgave af palæobrødet kommer her. Så passer det perfekt til fx en brunch, og påvirker stadig ikke blodsukkeret nævneværdigt. Det er moderat lavglykæmisk.
Brødet er helt perfekt til en kop kaffe – hvordan er det lige med kaffen – er det sundt? Se blogindlæg hér.
Opskrift sødt stenalderbrød med abrikoser:
100 gr. græskarkerner
100 gr. hasselnødder
100 gr. mandler
100 gr. valnødder
100 gr. hørfrø
100 gr. sesamfrø
100 gr. hakkede abrikoser
5 æg
1 dl. økologisk olivenolie
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
Fremgangsmåde:
Sæt en skål på en bagevægt og drys alle de tørre ingredienser i – 100 gram ad gangen.
Det er kun abrikoserne der skal hakkes. Kerner, frø og nødder skal være hele (det smager ekstra godt, hvis du rister dem på panden først).
Rør med en ske æg, olie, kanel og salt i.
Hæld op en i en smurt form eller en teflonbelagt efter eget valg.
Sættes direkte i ovnen på 160 grader i en time.
Vupti-vapti-færdigt.
Opbevares på køl i ca. 7 dage. En bedre ide er det, at skære brødet i skiver, komme det i en frysepose og i fryseren. Så kan du lune en skive ad gangen på brødristeren – det smager endnu bedre ristet.
God appetit og nyd med nærvær.
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
PS: Der er nyt indhold i den store pakkeløsning til stabilt blodsukker i hverdagen! Lider du af gener fra overgangsalderen, så skal du ikke lide i stilhed længere – det kan afhjælpes.
Min allergi mærker jeg intet til og sidst jeg var til tjek på allergicenteret lå stort set alle prøverne under den værdi, der indikerer at man reagerer allergisk. Sidst jeg var ved frisøren, konstaterede hun at jeg havde færre grå hår og min hårstruktur har ændret sig.
Jeg har blødninger, som da jeg var ung, jeg har ingen væskeophobninger i kroppen, jeg har ingen hedeture, jeg har masser af energi, og jeg føler mig stærk og glad. (Anja, efter den store pakkeløsning)