Hormonvenlig rejecocktail med skyr og grape – rejesalat

I onsdags sad en af mine kunder glad og fortalte om, hvordan hun havde holdt middag for sine veninder og ikke en eneste havde bemærket, at det var sund og hormonvenlig kost – hele vejen igennem de tre retter. Til gengæld bemærkede min kunde, at selskabet havde ualmindeligt meget energi efter middagen, hvor hun så afslørede sin mission med at give dem noget sundt og meget hormonvenligt..

De havde næsten alle læst René Toft Simonsens bramfri og skønne bog “Jeg er f…. hot”. Kæmpe respekt for at få fjernet alle de elendige tabuer om overgangsalder! Til gengæld er bogen med til at cementere endnu en gang, at vi bare skal bide tænderne sammen, så går det over af sig selv – og bliver en smuk oplevelse?

Overgangsaldersymptomer skyldes mangel på hormoner, og skal selvfølgelig behandles med hormoner udefra. Ikke de kunstige, som René kikkede forskrækket på i sin bog, men de bioidentiske fra lægen. Fordi vi gerne må have det godt hele livet igennem.

Men toppen af symptomerne kan lindres lidt med den rette kostsammensætning.

Kvinderne fik derfor denne rejecocktail til forret. Derefter laks med bagte rodfrugter til hovedret og mandelkage med flødeskum til dessert.

Der er så mange muligheder for at lave god mad med de her principper, der er ingen grund til at frygte hverken gæster, hedeture eller fester længere.

Rejecocktailen fungerer også supergodt som rejesalat på et par klidkiks.

Jeg har lånt opskriften og det smukke billede af Malene (min ex-pap-svigerinde), men jeg har tilsat skyr i stedet for creme fraiche for at få flere proteiner til at opveje mængden af frugt – og halveret antallet af grape (med tilladelse fra Malene).

Opskrift Malenes Rejecocktail:

500 g rejer
2 dåse asparges
2 grapefrugter
1 bundt dild
2 dl. Skyr naturel
4 spiseskefulde god mayonnaise lavet på rapsolie (fx Hellmann’s) eller hjemmelavet
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Afdryp rejer og asparges grundigt. Skær grapen ud i fileter. Brug kun “kødet” uden hinder og “det hvide, så er grapen ikke bitter. Skær den i grove tern. Bland dressingen af creme skyr, mayo, hakket dild samt salt og peber. Vend det hele forsigtigt sammen. Det er vigtigt ikke at piske, det gør dressingen for tynd.

God appetit og nyd med nærvær!

Der er altid en løsning:

Vil du have mere energi og overskud i hverdagen, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“Jeg er pissestolt over mig selv, og jeg blærer mig uforskammet over på 14 måneder at have tabt 40 kilo. Tak til Anne for skubbet i den rigtige retning.”

Mads Büchert Eskildsen, Facebook-opdatering (han startede med “den store pakkeløsning” og klarede resten på egen hånd)

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: