Sund take-away – hvad med dressingen?

Når man starter hos en kostvejleder, så kan der nogle gange ske det, at barren bliver sat alt for højt.

At ALT skal være sundt, lavet fra bunden, ikke indeholde tilsætningsstoffer osv.

Men her må jeg smide foden på bremsen ovre fra passagersædet 🙂

Det må aldrig blive fanatisk – og dermed uopnåeligt og trist – det skal være realistisk og overkommeligt at holde sin kost sund og nærende.

Og der skal være nydelse!

Så take-away skal selvfølgelig stadig være en mulighed.

Altid tage det bedste valg ud af alle mulighederne.

Er det en pizzabar, jamen så er der altid en salat alligevel.

Er der en shawarmabar i nærheden, så er en shawarmaret med salat, tomat, løg, hummus og kød  lavglykæmisk og fint mættende.

Et sted med bland-selv-salat er selvfølgelig luksus, og lad være med at bekymre dig om dressingen. Der er rigeligt at bekymre sig om derude i verden, dressing er ikke et af dem..

Min frokost i dag (og jeg aner ikke, hvad den indeholder, men den smager godt..)

Jamen hvad så med de dersens dressinger? De fleste af salatbarens blandede sager er jo vendt med et eller andet? Ja, og måske er der endda honning i en af dem? Eller solsikkeolie istedet for olivenolie? Og slet ikke økologisk?

Ro på nu – ingen er faldet døde om af en usund dressing – endnu 🙂

De eventuelle ulemper bliver så rigeligt opvejet af fordelene: grøntsager, bønner, mæthed, lækkert, let, overkommeligt = stadig ret sundt. Vælg helst de salater, der mætter mest og længst. Det er dem med bønner, linser og kikærter, selvfølgelig.

Salaterne hos 7-Eleven fra Cofoco og Palæo er lavet med en blanding af rapsolie og olivenolie – og de smager godt.

Så tag gerne den nemme løsning med god samvittighed!

NB! Jeg har 3 ledige tider tilbage på torsdag, hvis du skal have en plan til en sund sommer?

(Og så holder jeg en uges ferie med pigerne fra på lørdag).

God fornøjelse derude!

Anne Seidelin – praktiske løsninger til alle problemstilinger – Systemisk Coaching København.

“…Tak for en forståelig og simpel start på en ny dejlig måde at se på mad og på migselv på – og mad, som kan mikses med familiens øvrige spisevaner. 

Mine børn gør som mig uden at være fanatiske – så det er win Win….”