Fyldte boghvedepandekager – med linser og ostegratinerede

Der er kæmpe forskel på, om du serverer denne ret som en klassisk linsegryde med en madpandekage som tilbehør – eller som her – små ostegratinerede spiselige gaver. I vores hoveder altså.

Især børn og mænd er HELT med på det her “koncept gave”, så er der kræsne medlemmer i familien, så kan du prøve den her variant og se om linsefyldet glider ned.

Hvis du skal tabe dig, så pas på med mængden af pandekagerne, de indeholder trods alt stadig en del stivelse. Spis en ekstra portion fyld ved siden af (og frys evt. nogle af ruller ned, så har du til en hurtig gang aftensmad en anden dag):

Boghvedepandekager fyldte

Opskrift fyldte boghvedepandekager

(6 ruller)

En portion boghvedepandekager (se opskriften her)

Boghvedepandekager

Linsefyld:

500 gram grønne linser

1 spiseskefuld økosmør

2 mellemstore løg

2 store porrer

1 liter vand (spæd op, hvis det bliver for tørt under kogningen)

2 bouillonterninger (smuldres direkte i retten)

2 teskefulde karry

2 teskefulde gurkemeje (fordi det er antiinflammatorisk)

2 teskefulde rosmarin

1 dåse kokosmælk

Saft og fintrevet skræl af 2 øko limefrugter (kan være en anden citrusfrugt)

Salt og peber

Din yndlingsost til at rive over retten og gratinere med

Fremgangsmåde:

Løg og porrer hakkes og brunes i smør og krydderier i en stor gryde (skal kunne indeholde den samlede mængde ingredienser).

Tilsæt vand og linser og alle de øvrige ingredienser.

Det hele simrer i gryden til linserne er møre (ca. 25-30 minutter).

Imens har du varmet ovnen til 200 grader og fundet en god ost (de økologiske færdigrevne typer i poser er glimrende).

Fyldet placeres i midten af en pandekager, der rulles forsigtigt rundt om.

Lægges tæt i et fad (så de holder på hinanden).

Osten fordeles.

Derefter 10 minutter i ovnen til de har den lækre farve.

Det hele kan fryses. Enten hver for sig eller som ruller.

God fornøjelse!

Der er altid en løsning:

Vil du have styr på vægt og helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“…En kostomlægning baseret på din viden og erfaring som sygeplejerske medførte, at jeg tabte alle kiloene og nu har en velfungerende krop – hvad der er altafgørende i forbindelse med kroniske sygdomme.

Det har betydet ALT for mig at møde en professionel, som satte sig grundigt ind i tingene og forstod, hvad der skulle til, for at jeg igen kunne blive rask og glad 🌺<3″

Lise Baumann, 16/2-19 (1½ år efter den store pakkeløsning)

Lise Baumann

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: