Farvestofferne i grøntsager virker antiinflammatoriske. Anthocyaniner er det lilla farvestof i grøntsager. Det er et flavonoid, der virker som en kraftig antioxidant, og formodentlig beskytter mod forskellige former for hjerte-kar-sygdomme. Rødkål er en rigtig god kilde til anthocyanin.
Alt det her sundhed kan samles i en råkostsalat:
Rå rødkålssalat med appelsin og cachewnødder
(1 portion)
200 gram rødkål
Dressing
Saft fra ½ appelsin
Skræl (kun den orange del) fra 1/4 appelsin
1 spiseskefuld øko jomfruolivenolie
1/4 teskefuld sennep
Drys
1 spiseskefuld saltede cashewnødder
Evt. lidt frysetørret hindbær (kun som pynt)
Fremgangsmåde
Kålen rives eller snittes fint (gerne i en større portion, så du har til andre retter og salater de kommende dage).
Dressingen blandes og hældes over kålen – blandes grundigt.
Drysses med cashews og evt. frysetørret hindbær.
Kan sagtens holde sig et par dage på køl (bliver næsten bedre, når dressingen har fået lov at marinere kålen lidt).
God fornøjelse – og tyg grundigt og længe.
Anne Seidelin – hormon- og kostvejleder med en baggrund som sygeplejerske – København.
NB! Laver også forløb for medarbejdere i virksomheder – se mere her.
“…40 procent mere energi og ingen stressrelaterede sygemeldinger i 6 måneder..”
(Dansk Standard 2016)
“Blodtryk normaliseret fra 143/87 til 127/78 og motion forbedret med 71%..”
(Akademikernes A-kasse 2018)…”