Bønnepasta med cremet tomatsovs

Bønnepasta er en af de letteste måder at dreje din kost over i en mere vegetarisk retning på.

De smager stort set som almindelig pasta, men kræver en god sovs for at dække over de sidste 5% “ikke helt som pasta smag”.

Til gengæld mætter de så meget, at yderligere protein ikke er nødvendigt.

Bønnepasta med tomatsovs

 

Bønnepasta med tomatsovs

1 pakke bønnepasta / linsepasta / ærtepasta / soyapasta (same-same)

Tomatsovs

1 dåse flåede tomater

1 rød peberfrugt

½ dåse øko kokosmælk (aldrig light)

1 stort løg

En lille klat smør til stegning af løg

2-4 fed hvidløg

1 spiseskefuld æblecidereddike

1 teskefuld røget paprika

1 teskefuld tørret basilikum

½ teskefuld tørret rosmarin

1 bouillonterning (høns eller grøntsags)

Salt og peber

Gerne en masse chili (kan udelades)

Fremgangsmåde

Pastaen koges 5 minutter (et par minutter mindre end angivet), men først når du er ved at være færdig med sovsen.

Løg og peberfrugt skæres i små tern, og svitses i smør, til de tager farve.

Øvrige ingredienser tilsætter og det hele koger i ca 10 minutter.

Smages til med salt og peber + lidt ekstra af de øvrige smagsgivere, hvis du synes.

Resterne kan fint fryses ned til en anden god gang. Eller sættes på køl og holde sig i 3 dage.

Smager også godt koldt som en madpakke dagen efter.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Kostvejledning og personlig kostplan – Østerbro

NB! Mit nyhedsbrev giver dig et gratis skud motivation i dagligdagen – vil du med?

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: