Bønnepasta med cremet tomatsovs

Bønnepasta er en af de letteste måder at dreje din kost over i en mere vegetarisk retning på.

De smager stort set som almindelig pasta, men kræver en god sovs for at dække over de sidste 5% “ikke helt som pasta smag”.

Til gengæld mætter de så meget, at yderligere protein ikke er nødvendigt.

Bønnepasta med tomatsovs

 

Bønnepasta med tomatsovs

1 pakke bønnepasta / linsepasta / ærtepasta / soyapasta (same-same)

Tomatsovs

1 dåse flåede tomater

1 rød peberfrugt

½ dåse øko kokosmælk (aldrig light)

1 stort løg

En lille klat smør til stegning af løg

2-4 fed hvidløg

1 spiseskefuld æblecidereddike

1 teskefuld røget paprika

1 teskefuld tørret basilikum

½ teskefuld tørret rosmarin

1 bouillonterning (høns eller grøntsags)

Salt og peber

Gerne en masse chili (kan udelades)

Fremgangsmåde

Pastaen koges 5 minutter (et par minutter mindre end angivet), men først når du er ved at være færdig med sovsen.

Løg og peberfrugt skæres i små tern, og svitses i smør, til de tager farve.

Øvrige ingredienser tilsætter og det hele koger i ca 10 minutter.

Smages til med salt og peber + lidt ekstra af de øvrige smagsgivere, hvis du synes.

Resterne kan fint fryses ned til en anden god gang. Eller sættes på køl og holde sig i 3 dage.

Smager også godt koldt som en madpakke dagen efter.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Kostvejledning og personlig kostplan – Østerbro

NB! Mit nyhedsbrev giver dig et gratis skud motivation i dagligdagen – vil du med?

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email