Nordens kikærter bliver de kaldt – hvis man skal være lidt smart – men det er ok, for her er der oprigtig tale om et godt produkt.
Resistent stivelse
Gule ærter indeholder letoptageligt protein, resistent stivelse, masser af fibre og så en hel bunke mikronæringsstoffer, som gavner alt muligt i kroppen. Med andre ord, det er bare med at få den kreative kasket på og komme i køkkenet.
Direkte fra posen
Og så skal gule ærter, lige som linser, ikke stå i blød før anvendelse. De skal bare direkte i gryden sammen med noget smag.
Kål og gule ærter (kæmpeportion til fryseren)
1 helt hvidkålshoved
3 løg
5 gulerødder
2-10 fed hvidløg (egen smag eller hensyn til andre?)
1 spiseskefuld smør
500 gram tørrede gule ærter (hele eller flækkede)
4 bouillonterninger (frit valg)
½ spiseskefuld tørret rosmarin
1 spiseskefuld karry
1/4-1/2 dl æblecidereddike (smag dig frem)
Olivenolie
salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit løg og hvidløg i små stykker og svits i en kæmpe gryde i smørret og karry. Imens snittes kål og gulerødder. Tilsættes efterhånden i gryden og svitses lidt med. Tilsæt vand, så det dækker 3/4 af kålen og de øvrige ingredienser (pånær olivenolien). Når du tilsætter de gule ærter, så lav et hul i kålen, så du er sikker på ærterne har kontakt med vandet. Se evt instruktionsvideo her:
Det hele koges i 20 minutter og smages til med salt, peber og eddike. Derefter tilsættes olivenolien (som ikke bryder sig om at blive kogt).
Du kan spise til du revner, kalorietætheden er meget lav. Server gerne med cremet hvidløgsdip på toppen.
Fryses ned i portionsstørrelser i fryseposer, så fylder det ikke så meget i fryseren.
God fornøjelse!
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…92 kg vs 82 kg Aftentanker:
Jeg har købt en ny lyserød bikini idag, og jeg er simpelthen SÅ stolt, af hvor langt jeg er kommet i processen, og at jeg rakte ud og bad om hjælp …”