Saftig lørdagskylling med citron og timian

Jeg var helt vild med lørdagskylling dengang tilbage i 80’erne, da jeg var barn.

En foliebakke, fra frostdisken, vupti ind i ovnen – færdig – bang – mad.

Og så var den pumpet med alt muligt både indvendigt og udvendigt, så det smagte af alle mulige spøjse varianter (rødvin, appelsin, urter osv). Det var mægtigt…

Gad vide, hvor de blev af? For de findes ikke mere vel?

Og godt for det, for det var et usselt produkt!

Men her er den gode og fornuftige variant:

Kylling med citron og timian

1 øko kylling i mindre dele

2 store løg i skiver

4 hele hvidløg (hele løget) med skal og det hele skåret tværs over

2 øko citroner i skiver

½ dl. øko olivenolie

En stor håndfuld frisk timian i kviste (eller en spiseskefuld tørret)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Løgskiverne lægges i bunden af et kønt fad (så du kan servere det direkte på bordet).

Kyllingestykkerne fordeles ovenpå.

De halve hele hvidløg placeres mellem kyllingestykkerne, og de skivede citroner lægges ovenpå kyllingestykkerne.

Drys med timiankviste, salt og peber.

Hæld olivenolien over det hele.

Sættes i ovnen på 200 grader i 45-60 minutter (de første 20 minutter gerne under låg / med stanniol over, så det holder på saften).

Serveres med ovnbagte rodfrugter (kan stå i ovnen på samme tid) eller en grov salat.

God fornøjelse – nyd med nærvær!

Anne Seidelin – kostvejleder, kostplaner og coaching – Østerbro
Mit blodtryk er som en ung mands siger min læge:
• Jeg sover godt igen- Det er bare superskønt. 
• Jeg er mere energifyldt med bedre humør. 
• Jeg kan nu både løbe og cykle i rigtigt raskt tempo igen 
• Bedre selvværd.   (få samme resultater via et forløb hos Anne).

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Gratis E-hæfte med kostplan

Og gratis nyhedsbrev med gode råd til et kærligt vægttab, mere energi og velvære.