Palæo – julesnack med chokolade

For 2 år siden hjalp jeg Akademikernes A-kasse med projekt “Mere energi og overskud – også efter kl. 16”.

De fik kostvejledning, kostplaner, opskrifter og coaching til alle deres medarbejdere – ren luksus.

Forløbet varede ½ år – og var en stor succes.

Vi startede i ugen før jul og køkkenet og jeg var i løbende dialog om udvalget i kantinen.

Min ide om at trykke palæodej flad, stikke den ud med rensdyrforme og overtrække med chokolade vandt ikke gehør – var ellers helt glad for tanken selv.

Meeeen, kokken Lars Dalby bryggede videre på ideen og lavede dem her til medarbejderne. De forsvandt som dug for solen.

palæochokokugle

En minipalæokugle med chokodyp. Altså hvor fint er det lige?

Måske medarbejderne kikkede lidt langt efter deres sædvanlige torsdagskage, men minikuglerne og den rå brownie gjorde alligevel et vist indtryk.

Jeg vil anbefale dem som en eftermiddagstreat på særligt udvalgte dage.

Opskrift Minipalæokugler med chokolade

100 gram kokosflager

100 gram hele mandler

50 gram hasselnødder

50 gram hørfrø

50 gram sesamfrø

100 gram solsikkekerner

100 gram pinjekerner

100 gram græskarkerner

4 hele øko æg

1 dl olivenolie

1 teskefuld groft salt

2 teskefulde kanel

2 teskefulde kardemomme

2 teskefulde sort vaniljepulver

20 hakkede abrikoser

Fremgangsmåde

Det hele blandes i en skål og hvis du er heldig har du en maskine, der kan røre det rundt (uden kniv, men med æltekroge) i et kvarter. Ellers må du stå med håndmixeren i de 15 minutter.

Formes til små kugler. Bages i 10 minutter på 170 grader i varmtluftovn.

Køles helt ned og dyppes i smeltet chokolade 80 %.

Kan fryses.

God fornøjelse – og god samvittighed.

Jeg har plads i kalenderen 2017 til en ny virksomhed – er det din?

Anne Seidelin – Kostvejleder og Kantinerådgiver i ernæring og sundhed 

“Anne har været fast kostvejleder hos Akademikernes A-kasse, og har indført sunde kostvaner og spændende, nye mad-alternativer hos både medarbejdere og køkkenpersonale. Anne har gjort meget ud af at forklare hendes ‘metoder’ så logikken og fornuften er givet videre til medarbejderne, der hurtigt har fundet motivation til at komme med på projektet i fællesskab.

Annes kalender har været helt booket ud i den tid vi har brugt hende – hun er virkelig populær.

Anne er empatisk og god til at tale med alle. Og så er Anne dybt engageret og man kan virkelig mærke at hun selv får energi og glæde ved sit arbejde. Jeg kan kun give Anne min varmeste anbefalinger og håbe for andre at de vil benytte muligheden for at få mere sundhed og energi ind i deres virksomhed.”

Sofie Acosta, grafiker, Akademikernes A-Kasse (efter et forløb med hele virksomheden i 6 måneder 2015)

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: