Pastatærte med linse- og ærtepasta (og masser af ost!)

Vegetarisk børnemad. Den super hurtige og vegetariske udgave af noget, der minder om lasagnette, men på en sundere måde.

(Rev. opskrift fra 2013)

OG en pastaret, som pigerne jublede over, da de var små – selv om den er sund.

Skal det gå endnu hurtigere med aftensmaden, så kunne du servere den som pasta med tomatsovs + drysse med ost inden serveringen.

En vegetarret der mætter længe, fordi der er masser af fibre og masser af letoptagelige proteiner i.

Pastatærte

Pastatærte Vegetarisk

Bund:

1 pose pastaskruer lavet af ærter eller linser (jeg blandede halvt af hver)

(Er det en ny verden for dig, så læs om det her)

Tomatsovs:

1 dåse flåede tomater

1 rød peberfrugt

½ dåse øko kokosmælk (aldrig light)

1 stort løg

En lille klat smør til stegning af løg

2-4 fed hvidløg

1 spiseskefuld æblecidereddike

1 teskefuld røget paprika

1 teskefuld tørret basilikum

½ teskefuld tørret rosmarin

1 bouillonterning (høns eller grøntsags)

Salt og peber

Gerne en masse chili (kan udelades)

Topping:

En pose reven ost (frit valg, men altid øko for at få en bedre fedtsammensætning i produktet)

Fremgangsmåde

Pastaen koges 5 minutter (et par minutter mindre end angivet), og lægges i bunden i et tærtefad.

Løg og peberfrugt skæres i små tern, og svitses i smør, til de tager farve.

Øvrige ingredienser tilsætter og det hele simrer i 5- 10 minutter.

Smages til med salt og peber + lidt ekstra af de øvrige smagsgivere, hvis du synes.

Sovsen fordeles over pastaen.

Drysses med ost.

Bages i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Resterne kan fint fryses ned til en anden god gang. Eller sættes på køl og holde sig i 3 dage.

Smager også godt koldt som en del af madpakken dagen efter.

Server med en kæmpe portion salat, så det fede fra osten og de manglende grøntsager fra selve retten, får lidt balance.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Kostvejledning og individuelle kostplaner – online

NB! Mit nyhedsbrev giver dig stadig en gratis skabelon til en kostplan og opskrifter, der passer til – vil du med? Du kan tilmelde dig her nederst på siden 🙂

Det som gør, at dette fungere for mig, er først og fremmest den (selv) kærlige tilgang, som du lærer mig. Slut med at slå sig selv i hovedet. Intet er forbudt. Nyd det hele.. fokus på, at man gør noget godt for sig selv. Og så er jeg vild med, at jeg ikke skal veje og måle alting (på nær mig selv 🙂

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: