Pizza smager godt – basta – sådan er det bare.
Og pizza ligger ualmindeligt dårligt i maven – basta – sådan er det bare.
Brug rodfrugter til at lave en pizzabund af, så slipper du for en oppustet mave.
Det er simpelthen ikke konsekvenserne værd at fortære en traditionel pizza (med mindre der er tale om noget helt ekstraordinær pizza på gourmetniveau. Er det en “once in a lifetime pizza”, så ligner jeg til gengæld gerne en der er gravid i fjerde måned en dags tid eller to. Jeg ER trods alt et stort madøre..
Men jeg har været nødt til at finde på et alternativ til den klassiske pizzabund, for mine piger synes jo, at det hører sig til en gang i mellem. Og masser af smeltet ost, har jo altid været godt 🙂
Mit bedste bud indtil videre har været med rodfrugter som bund:
Rootza – pizzabund
(2 personer)
500 gram blandede rodfrugter (her pastinak, gulerod og rødbede)
2 æg
200 gram revet ost (parmasan er godt)
Fremgangsmåde
Rodfrugterne vaskes/skrælles og rives fint.
Blandes med æg og ost.
Glattes ud på en bageplade med bagepapir på.
Bages i ca. 20 minutter på 200 grader.
Derefter tilsætter du det fyld ovenpå, som du har lyst til, og bager 5-10 minutter mere.
Den kan fint fryses, så lav bare storproduktion, nu du er i gang med at rode i køkkenet.
God fornøjelse!
Anne Seidelin – terapeutisk kostvejleder, sygeplejerske og coach – Østerbro
NB! Foredrag er ikke noget, der står så meget om på hjemmesiden, men arbejder du et sted, hvor det vil være relevant med lidt peptalk om sundhed på den lette måde, så hiv fat i mig.
“…Hannes tal for en måned siden fortalte, at hun ikke længere havde forhøjet kolesteroltal og diabetes 2. Det samtidig med at Hanne havde ”fået lov til” at udskifte statiner med naturmedicin. Lægen var chokeret over tallene og troede ikke rigtig på dem, de skal om et par måneder overveje at ændre medicinering=;-)…