Proteinsalat med kikærter, grillet peberfrugt og basilikum

Stabilt blodsukker, høj næringsværdi, mange fibre – god fordøjelse. Jævn energi og stabilt humør. Det er endda billig mad og kan stå som selvstændig ret.

Den ligner lidt 7-Elevens Proteinsalat. Jeg tror en spinathummus ville sidde lige i skabet til min udgave (se opskrift her).

kikærtesalat med peberfrugt

Kikærtesalat med grillet peberfrugt

480 gram kogte kikærter (2 dåser, men kog dem gerne selv, det smager bedst)

1 mellemstort rødløg i tern

6 røde øko peberfrugter

3 pressede fed hvidløg (gerne mere, hvis du er glad for hvidløg)

2 spiseskefulde ikke for stærk sennep

½ dl god olivenolie

2 spiseskefulde æblecidereddike

1 nip salt

Et par vrid peber

En håndfuld frisk basilikum

50 gram pinjekerner

Fremgangsmåde:

Peberfrugter skæres i tern, lægges på bagepapir og sættes i ovnen på grillfunktion (eller højeste varme). Lad dem stå til de er brune i kanterne men ikke sorte (det går stærkt fra brun til sort).

Kikærter ristes på en pande uden fedtstof.

Imens blandes en dressing af olie, eddike, sennep, salt og peber.

De varme peberfrugter og kikærter blandes med dressingen.

Tilsæt det finthakkede rå rødløg og halvdelen af den friske basilikum.

Rist pinjekernerne og drys dem ovenpå sammen med det sidste basilikum.

Spises varm eller kold.

Super god til frokosten næste dag også.

God fornøjelse – og nyd den.

Der er altid en løsning:

Vil du have mere energi og overskud i hverdagen, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

PS: Jeg kommer også gerne ud på din arbejdsplads og holder samtaler om både hormoner og livsstilsændringer Send mig en mail eller ring mig op, så finder vi på noget godt.

“Hvad er sundhed og hvad er rigtig ernæring?

Det ved Anne Seidelin.

Visse personer i personalekredsen var nok lidt rædselsslagne ved tanken om at der kom en ”skrap spelt moster”, deres tanker blev gjort til skamme.

Anne har en afslappet indgangsvinkel til sundhed og ernæring. Hun tager ikke alle over en kam, men tilretter en handlingsplan til den enkelte. Er der ikke for meget ”skyr og spelt” i det danske samfund, vil nogen nok mene?

Jo måske, men hvis det bliver vist på den kreative, inspirerende og afslappede måde, som Anne er fantastisk til, vil folk ikke føle det som et pres men mere som et behageligt skift til en sundere livstil.

Jeg kan kun give Anne de bedste anbefalinger med herfra.”

Michael Ansbøl, Køkkenchef hos Akademikernes A-Kasse (forløb med hele virksomheden i 6 måneder)

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: