Ost er ikke det sundeste valg i køleskabet. Til gengæld er det et yderst lavglykæmisk produkt, som også dæmper måltidets andre ingrediensers påvirkning af dit blodsukker.
Og så er der hele nydelsesaspektet. Mad SKAL være nydelse! Alle måltider skal være lækre og spises med lyst og velbehag.
Undgå klassisk “kurmad”
Hvis nye vaner lige pludselig handler om dampet broccoli og tørstegt kylling, så holder de max 5 uger – så vælger du de gamle vaner igen – KLART!
Så alt med måde og alt med smarte kombinationer af råvarer.
Derfor virker det
Sellerifadet fungerer, fordi du får en masse nærmest gratis mæthed fra grøntsagerne, kombineret med en masse smag fra kød og ost. Du kan altså spise en temmelig stor portion og stadig tabe dig/holde din vægt/spise noget lækkert. SMART!
Sellerifad med oksekød, porrer og ost (8 portioner):
1 knoldselleri
3 porrer
1 løg
1 dl økologisk olivenolie
5 spiseskefulde æblecidereddike
2 spiseskefulde tahin (sesampasta)
4 spiseskefulde soyasauce
godt med kværnet peber
3 teskefulde timian
evt lidt chili
350 gram økologisk oksekød (eller mindre)
2 dl reven ost
Fremgangsmåde:
Start med at tilberede/stege kødet på en pande. Tilsæt dine egne favoritkrydderier eller bare salt, peber og timian.
Imens kødet steger, vasker og klargører du grøntsagerne.
Alle grøntsager snittes meget fint til skiver eller strimler. Dette er lettest på en køkkenmaskine/foodprocessor.
Bland olie, eddike, tahin og krydderier godt sammen.
De snittede grøntsager blandes grundigt med “dressingen”, brug gerne hænderne. lægges i et ovnfast fad.
Kød og derefter ost drysses over.
Sættes i ovnen på 200 grader, de første 30 minutter med sølvpapir over, derefter 30 minutter uden sølvpapir (eller indtil farven er god).
Suppler evt. med en blandet salat.
God fornøjelse og medbring gerne til frokost de næste par dage!
Jeg hjælper dig gerne med at få styr på dine måltider: