Sprød grønkålssalat med granatæble, pære og abrikos

Hele bunden af den lavglykæmiske og aniinflammatoriske kostpyramide består af grøntsager.

Jo grovere – og mere ovre i kålverdenen – jo bedre!

Og her kommer grønkål ind i billedet for det er en seriøs grov fætter med 6,2 gram fiber pr. 100 gram. Endda af den slags fibre, som vores gavnlige tarmbakterier holder mest af (og så laver de en masse nye bakterier).

Grønkål indeholder også masser af A, B og C-vitamin, en masse mineraler og især Magnesium, som vi alle sammen godt kan bruge noget mere af. Og så er den meget basisk, hvilket er godt, da vi får så rigeligt med syredannende kost.

Den kan varmes, stuves, spises rå i salater eller laves til grønkålschips i ovnen – alt er sundt og godt.

Den kønneste og mest interessante version er i min optik som salat – grønkåls-salaten.

Her får den modspil og liv af de syrlige og saftige kerner fra granatæble, sprøde pærer i skiver og chewy abrikosfirkanter – så lækkert – og så er det oven i købet megasundt!

grøntkålsalat

Salat med grønkål, granatæble, pære og abrikos

200 gram grønkål uden stilke

1 granatæble (kernerne uden de hvide hinder)

1 sprød pære

8 abrikoser

Dressing:

1 spiseskefuld grov sennep

½ spiseskefuld agavesirup

1 spiseskefuld æblecidereddike

½ dl god økologisk jomfruolivenolie

Lidt salt og peber (smag dig frem)

Fremgangsmåde

Grønkålen vaskes grundigt og alle former for stængler fjernes.

Hakkes fint.

Derefter blandes kålen med dressingen, så den kan trække noget smag (på billedet er der ingen dressing, da mine piger insisterede på, at den blev serveret ved siden af), den smager bedst, hvis den lige står et kvarters tid og trækker.

Frugten arrangeres kønt ovenpå.

Har du nogle ristede pinjekerner, nødder eller mandler, så smager det også skønt ovenpå.

Klar – parat – spis

Den holder sig glimrende i køleskabet i 3-4 dage og fungerer supergodt som en del af madpakken.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – kostvejledning og coaching – Indre Østerbro

NB! Skal du lykkes med dit nytårsforsæt i år om at spise sundere, så tilmeld dig mine gratis mails. De giver dig mine bedste opskrifter og mest effektive råd – helt gratis – og de virker 🙂

 

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: