Der er mange, som bliver lidt fjerne i blikket, når de får rådet fra kostvejlederen om at fjerne noget af stivelsen fra måltiderne. Jamen??…. Ingen ris, pasta eller kartofler – åh, nej!!!! Hvad så!?
Erstat stivelse med grøntsager
Men ingen naziregimer, tak.
Her er den perfekte følgesvend til kyllingen fra sidste uge.
Ingen palæo-regler her
Alle rodfrugter kan bruges, og krydderierne kan skiftes ud efter humør.
Den gode olivenolie og eddiken er dog et must for at det bliver rigtig lækkert.
Opskrift ”Vupti-Vapti-Rodfrugtsplade”
Rodfrugter alle slags cirka 500 gram
Har du andre rester fx rødkål som på billedet, så tag dem endelig med
Nogle store drys rosmarin eller timian
Evt. sesamfrø eller birkes til at drysse med
Olie-eddike-hvidløgsdressing:
½ dl god økologisk olivenolie
3 spiseskefulde æblecidereddike (eller tilsvarende lys eddike)
10 fed hakket hvidløg
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Rodfrugter skæres i mindre stykker, lægges på en bageplade med bagepapir under. Dryppes med dressing, og drysses med krydderier og salt og peber. Sættes i ovnen på 200 grader i en lille time.
Rester kan anvendes til madpakker, eller steges på panden som tilbehør til en ny ret dagen efter.
God appetit og nyd med nærvær!
Få styr på hormoner og helbred: Se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“Tak fordi du fra okt.2010 til nov. 2011 gav mig indsigt, råd, viden og hjælp til at smide 24 kilo, 15 cm om taljen, slippe 80 % af min faste medicin og til at blive fri for insulin (fra 90 i.e. om dagen til ingenting).
Du har forbedret og forlænget mit liv – det er helt sikkert! Det skal du have mange tak for!
Og så har du en super rar og pædagogisk måde at være på.”
Niels Nghia Botfeldt, 50 år (28/3-12)