Grøn hummus med spinat og hvidløg – antiinflammatorisk

Hver gang du kan give dine almindelige hverdagsretter et lille twist af ekstra sundhed – så gør det.

(Rev. blogindlæg fra 2015)

De bittesmå ændringer kan give en kæmpe forskel på sigt. Og det er de små ændringer af vaner i dagligdagen, som lettest bliver til nye små rutiner, der bare fortsætter uden at du skal bruge energi og tankevirksomhed på dem.

Mange kostreligioner og sundhedsguruer gør livet så uendeligt besværligt for sig selv og deres disciple, at de fleste almindelige mennesker løber skrigende bort, når de bladrer i de tilhørende opskrifter. Det forstår jeg godt 🙂

Du kommer langt med almindelig sund fornuft og nogle helt lavpraktiske gode råd om mængder og sammensætninger.

Fx er den traditionelle hummus i sig selv vældig sund og nærende, men den kan stadig få et ordentligt spark i den sunde retning ved at gøre den mere antiinflammatorisk. Du tilsætter simpelthen bare spinat, citronskræl (kun det gule) og hvidløg. Vupti, så fik den lige et nyt gear både på smag og sundhed.

Ret let og overkommeligt.

Hummus på klidkiks

Opskrift på hummus med spinat:

100 gram frisk spinat (alt mellem 50-200 gram fungerer)

1 dåse kogte kikærter a ca. 240 gram

2 spiseskefulde tahin

½ øko citron, den gule del af skrællen og saften

½ dl. øko olivenolie

½ teskefuld salt

½ teske spidskommen

4 fed hvidløg

Et par gode vrid sort peber

Fremgangsmåde:

Spinaten skylles grundigt (der er altid lidt jord på) og blendes i en foodprocessor eller blender.

De øvrige ingredienser tilsættes.

Køres til du har din foretrukne konsistens – fin eller grov.

Vupti-færdig!

Opbevares på køl i en lille uge.

Kan spises som tilbehør til næsten alt eller som pålæg til madpakken med et par hjemmebagte klidkiks til.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejledning og kostplaner – København

Jeg er gået fra 94 kg til 84 kg – på egen vægt. Sidst jeg vejede 84 kg er vel 25 år siden?

Mine taljemål er faldet fra 108 cm til 98 cm. Og mit blodtryk er faldet fra 130/77 til 105/71 (Se mere fra Jespers rejse her).

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: