Linsegryde – med lidt kylling og appelsin.

Dagens gryderet mætter ualmindeligt godt.

Den indeholder alt, hvad du har brug for – er miljøvenlig og gennemsund.

Skal den være mere klimavenlig, så drop kyllingen og brug 600 gram linser:

BONUS-INFO: Linser skal ikke sættes i blød før tilberedning. Og du kan altid erstatte bønner med linser (eller omvendt), når det passer dig bedst.

Opskrift Linsegryde med kylling og appelsin:

400 gram grønne / sorte linser (koger ikke ud)

200 gram kylling i små stykker

4 porrer i skiver (brug så meget af det grønne som muligt også)

2 store løg i tern

4 fed hvidløg, hakket fint

Saft og skræl af 1 økologisk appelsin

3 teskefulde karry

1 teskefuld stødte koriander

½ teskefuld revet muskatnød

1 dåse økologisk kokosmælk

4 spiseskefulde soyasovs/tamari

2 hønsebouillonterning (smuldres direkte i retten)

½ liter vand (evt. mere, hvis linserne suger for meget væde)

Salt og peber

En klat skyr ved servering (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Løg og kød svitses i lidt smør og karry i en stor gryde. Når det har fået lidt farve, tilsættes de øvrige ingredienser.

Koges i cirka 30 minutter til linserne er møre.

Serveres med en klat skyr.

Der er mad nok til flere dage. Den fungerer også til både norgenmad, frokost og fryser.

God appetit – og nyd med nærvær.

Anne Seidelin – Kostvejleder, coach og sygeplejerske

“Jeg er pissestolt over mig selv, og jeg blærer mig uforskammet over på 14 måneder at have tabt 40 kilo. Tak til Anne for skubbet i den rigtige retning.” 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: