Fyldt antiinflammatorisk hokkaido – med linser, jordskokker og hakket okse

Når der ikke er plads til flere hokkaidofritter på bagepladen, og der stadig er ½ hokkaido tilbage???

Så fisker man da en lille portion kødsovs op fra fryseren, og putter den ned i hullet, dækker med ost, smider i et lille fad og sætter ind i ovnen – klart!

Det smagte helt fantastisk og tog ingen tid at lave.

Har du ikke en sovs på køl eller frys, så tager det selvfølgelig lidt længere tid – men ok.

Jeg vil tro, at de fleste gryderetter vil kunne bruges til formålet (hvis det er en af mine opskrifter).

Den mest oplagte er gengivet nedenunder.

Jordskokker giver utroligt meget fiber til de sunde tarmbakterier, som igen vil give en antiinflammatorisk virkning i resten af kroppen (og jordskokker smager virkelig godt – win-win). Især i skrællen sidder de gavnlige sager – inulin – så du slipper endda for at skrælle dem.

Gurkemeje og de andre krydderier (samt hokkaidoen) virker også antiinflammatorisk.

Fyldt hokkaido

Opskrift fyldt antiinflammatorisk hokkaido

1 økologisk hokkaido (du skal spise skrællen)

300 gram hakket oksekød (fra dyr, der har haft det godt)

400 gram røde linser (sorte og grønne kan også bruges, de holder biddet og faconen bedre)

300 gram jordskokker med skræl i skiver (skrubbes bare grundigt)

2 løg

3 dåser flåede tomater

2 spiseskefulde æblecidereddike

3 spiseskefulde soyasovs

1 spiseskefuld paprika (gerne røget)

1 teskefuld karry

1 teskefuld gurkemeje

2 teskefulde timian

½ teskefuld stødte nelliker

½ teskefuld stødt muskatnød

½ teskefuld stødt ingefær (eller frisk)

Chili efter humør

Salt og peber

½ liter vand

Nogle gode smagfulde skiver ost (jeg valgte en lagret svensk Präst)

Fremgangsmåde

Hokkaidoen skrubbes grundigt, halveres og skrabes fri af kerner og indmad.

Kød og løg brunes med lidt smør i en stor gryde. Paprika og karry svitses med de sidste par minutter. De øvrige ingredienser tilsættes. Simrer i ½ time, til linserne er møre uden at koge helt ud.

Fyldet kommes oveni hokkaidoerne.

Læg nogle gode skiver ost henover.

Bages i ovnen 200 grader i en time.

Du har nu en kæmpe portion kødsovs / gryderet til overs, som du putter i små fryseposer (portionsstørrelser) og gemmer til en træt dag, der kræver fastfood fra fryseren. Sovsen kan nemlig også spises som en selvstændig ret uden tilbehør.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder København – få styr på dine mønstre og vaner

Instagram

 

Følg med på Instagram, hvis det visuelle også er vigtigt.

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: