fbpx

[Indre konflikt] Svumpuklen, Blæverklatten, Pisken og Den lyseblå Marmorkugle..

Hvor tit bliver du spurgt om dine følelser?

Har du et sprog for dem? Eller er det så svært at tale om, at du hellere lade være?

Essensen af de fleste samtaler hos mig, uanset om det handler om livsstil eller hormoner, er en længsel mod en attraktiv følelse. En følelse af ro, frihed, glæde, tilfredshed eller indre omsorg.

Slip det perfekte

Følelsen af at leve op til sine egne realistiske forventninger og lære at sætte barren lavt nok – er ren ro. Alt for ofte plager vi os selv med urealistiske krav og pres. Hvornår er det godt nok?

Leg og grin istedet

For at få overblik over, hvad der er vigtigt i mine samtaler, så bruger jeg meget metaforer – sæt et billede på det du lige har fortalt mig.

Vi leger med billedet og giver det et navn. Det kommer der ret mange gode grin ud af. Den dårlige samvittighed er fx. blevet døbt “Den sorte Blæverklat”. Vi undersøger Blæverklatten. Finder ud af, hvor stor den er. Hvornår den fylder mest og mindst. Hvad der kan få den til at blive bange og forsvinde.

Italesættelse af din verden

Derefter bliver der som regel plads til en anden metafor. Fx følelsen af at være god nok. Sidste gang blev den nævnt som – “Den lyseblå Marmorkugle”. Ikke særlig stor, men meget fin!

Virker det?

Samtalen efter havde Blæverklatten godt nok ikke meget plads at være på, men Marmorkuglen var blevet på størrelse med en tennisbold.

Pludselig havde nogle meget svære og uldne begrebet fået håndterbare navne og vi kunne tale sammen om dem, som var de gamle venner. Sjovt, effektivt og meget givende i processen.

Få din egen Marmorkugle?

Har du fået lyst til at sætte billeder og navn på dine indre konflikter, så book en tid.

Vil du gerne være sundere, og vente med det terapeutiske: Se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: