Denne uges varme fik mig væk fra mine elskede morgenæg.
Varm mad på en varm morgen appellerer ikke til mig for tiden.
Men mine tidligere eksperimenter med blodsukkervenlig koldskål gav mig gode tanker.
Hvorfor ikke bare drikke sine æg rå og kolde?
Fordi adrk – li’som! (jeg så vist pludselig scener fra en gammel Rocky film for mit indre øje)
Eller…
Måske?
(Tror den gamle salmonellaforbandelse stadig sidder i mig, men rå æg er altså sikre i dag!)
Så hvis det nu kunne komme til at smage ligesom koldskål, var det måske ok?
Og det var faktisk rigtig ok.
Det mættede måske ikke helt lige så lang tid som tilberedte æg – spøjst nok. Men det smagte godt, var koldt, og tog kun 5 minutter at lave – røg i guffeluffen på endnu kortere tid – altså en turbomorgenmad.
Hvis du har mod på de rå æg- så garanterer jeg for, at smagen og effekten holder.
Opskrift Morgenmads-koldskål
2 økologiske æg
200 ml økologisk Kefir (smager som kærnemælk, men indeholder gavnlige mælkesyrebakterier)
Har du ingen Kefir, så kan du bruge 100 ml skyr naturel + evt. lidt vand)
1/4 banan (gerne frossen, men kan også helt undværes)
1 spiseskefuld citron eller limesaft
½ teskefuld sort vaniljepulver
Fremgangsmåde
Det hele blendes grundigt sammen.
Drikkes med det samme, mens den er iskold (tilsæt evt. et par isterninger).
Nyd den – så længe den varer!
Anne Seidelin – terapeutisk kostvejledning der virker – København.
“…Kære Anne
Jeg har ikke rigtig nogle spørgsmål, da du jo har coachet skide godt
Siden start har jeg tabt 6.3 kg og 9 cm rundt om maven. Det tænker jeg godt jeg kan være tilfreds med. Jeg fortsætter egentlig bare i fase 1 for evigt (måske), da det passer mig rigtig godt. Jeg føler mig frisk, mæt og sund.
Kh Sisse
Sisse D, 41 år, efter 5 uger på “sund uden afsavn” (se mere feedback her)