Nem sommergryderet med butterbeans og bacon

Jeg bliver aldrig træt af gryderetter. Det er nemt, kan laves i kæmpeportioner, kan være vegetarisk, kan fryses ned og passer sig selv på komfuret, når først der er snittet, stegt og rørt rundt. Mine børn er måske lidt skeptiske en gang imellem (tror de er ret visuelt orienterede), men når først de har smagt, så glider det flinkt ned.

Gryderet på 30 min. med bacon og butterbeans

(6 portioner)

2 pakker alm. skiveskåret bacon

2 store hakkede løg

2 dåser butterbeans (eller kog dem selv efter anvisning på pakken dagen før)

6 store gulerødder i skiver

1 rød peberfugt i tern

2 dåser flåede tomater

2 fed hakket hvidløg

2 spiseskefulde æblecidereddike

2 teskefulde paprika

2 teskefulde rosmarin

salt og peber

butterbeans og bacon

Fremgangsmåde:

Bacon skæres i små tern og steges sammen med løg i tern indtil begge dele har fået pæn farve.

Tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Lad simre under låg i en halv times tid. Smag til med mere salt og peber.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: