Her er en grundopskrift, der kan varieres i det uendelige.
Jeg har rigtig mange opskrifter med bønner, linser og kikærter. Fordi det er her, de fleste af mine klienter støder ind i problemer med kreativiteten.
Bønner som proteinkilde i dine måltider
Og bønner er SÅ meget mere gavnlige for dit vægttab og almene sundhedstilstand end kød. De fleste kan bruge en pakke hakket kød på mindst 5 forskellige måder, men bælgfrugter??
Bønner er geniale, hvis man gerne vil holde madbudgettet på et fornuftigt niveau, leve lavglykæmisk og holde blodprøver, vægt og taljemål i ro.
Bland bønner i dit kød
Hvis vegetariske eller veganske retter føles for langt væk fra din nuværende måde at leve på, så kan de også bare bruges til at strække det dyre økologiske kød med. Prøv at lave dine almindelige kødretter, men tilsæt så en enkelt eller flere dåser med bælgfrugter:
Proteinkilde-mix med oksekød og bønner:
1 pakke økologisk hakket oksekød (kan være alle slags kød)
1 dåse kidneybeans
1 dåse butterbeans
2 teskefulde thai-curry-paste (eller mere)
1 teskefud røget paprika (giver en baconagtig smag)
1-10 fed hakket hvidløg (efter smag)
2 teskefulde æblecidereddike
Salt og peber
1-2 poser frostgrønt (eller hvad grøntsagsskuffen gemte af spændende sager)
Fremgangsmåde:
Kødes steges i eget fedt, tilsæt krydderier og rist med et par minutter. Tilsæt resten. Varmes godt igennem.
Tilsæt derefter grøntsager efter tid og humør. Jamen, så er der serveret – bum! Og nok til et par dages aftensmad (eller til madpakken de næste par dage).
Så er der ro til at nyde det med nærvær.
Der er altid en løsning:
Vil du af med tvivl om din kost, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Følg med på Instagram her:
“…Det har hjulpet på maveproblemerne og eftermiddagstrætheden.
Og for første gang i meget lang tid tror jeg faktisk på, at jeg nok skal nå i mål – selvom mit mål er et andet nu…”